2°C | Amsterdam

1 Miljoen euro beloning voor de gouden tip die leidt naar de vondst van Tanja Groen, al 27 jaar vermist

REGIO – 31 Augustus 1993 is voor de ouders van Tanja Groen uit Schagen een immens zwarte dag geworden, vanaf die dag is hun toen 18-jarige dochter Tanja vermist. Tanja vertrok rond middernacht vanuit een pand in het Statenkwartier op haar fiets naar huis, ze was die avond bij een festiviteit geweest van de studentenvereniging waar zij lid van was.

Tanja reed in de richting van het Vrijthof en vanaf dat moment ontbreekt elk spoor van het jonge vrouw uit Schagen. Het is volslagen onduidelijk welke route zij heeft genomen en ook staat niet vast of zij direct naar haar kamer is gefietst al gaat de politie daar wel vanuit.

Op 3 september kregen de ouders van Tanja Groen een belletje van een medestudent die vroeg of Tanja misschien in Schagen was omdat ze al een paar dagen niet was gezien terwijl de lessen wel weer waren begonnen. Haar ouders, Corrie en Adrie hebben nog dezelfde avond aangifte gedaan bij de politie in Schagen en zijn de dag erop vertrokken naar Maastricht en Gronsveld, niet wetende dat decennia later haar vermissing nog steeds niet opgelost zou zijn.

Elk jaar kwamen er wel tips en ging de recherche weer uitgebreid op onderzoek uit, een overleden oom verklaarde zelfs dat Tanja begraven zou zijn op het land van iemand in ’t Veld/Zijdewind, waarop de recherche zelfs een F16 met een speciale camera opnames liet maken om de bodem op mogelijke sporen te onderzoeken.

Nu heeft vertrouwensman Peter R. de Vries de stichting De Gouden Tip opgericht met als doel via crowdfunding 1 miljoen euro op te halen als beloning voor diegenen die de gouden tip geeft over de vermissing van Tanja Groen. Nog nooit eerder is in Nederland een zo’n hoog bedrag uitgeloofd voor de gouden tip.

De teller staat nu op bijna 6900 euro, er is nog wel een lange weg te gaan. Doneren kunt u hier doen.

Op de foto: De al decennia vermiste Tanja Groen

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.