2°C | Amsterdam

1400 melkkoeien op 1 melkveebedrijf in Middenmeer

MIDDENMEER – Dit plan heeft de Middenmeerse melkveehouder William Polle om zo een robotdraaiende melkstal rendabel te kunnen maken. Volgens Polle is een roterende melkrobot het beste voor melkkoeien, ,, de koeien worden gemolken zonder dat er een boer aan te pas komt,” zegt Polle tegen het NHD.
Zelf laten bepalen wanneer melken
De koeien bepalen zelf wanneer zij zich laten melken door de melkrobot. De melkrobot is een gewilde attractie onder de koeien. In de melkrobot krijgen zij brok. Gemolken worden en brok eten vinden de koeien fijn. Er heerst 24 uur per dag een gemoedelijke sfeer in de stal. Sommige koeien hebben het zo naar hun zin in de stal dat zij niet eens de moeite nemen om de wei in te lopen.
Het college van Hollands Kroon staat welwillend tegenover de plannen van Polle, de gemeenteraad van Hollands Kroon moet nog wel de goedkeuring geven en ook de provincie moet nog akkoord gaan met de uitbreiding naar 1400 koeien.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.