4.000 euro tegemoetkoming schade COVID-19 voor ondernemers

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

HOLLANDS KROON – Mkb-bedrijven, zowel met als zonder personeel, in branches die het meest zijn geraakt door de overheidsmaatregelen vanwege het coronavirus, kunnen sinds vrijdag 27 maart 2020 een aanvraag indienen voor een directe, eenmalige tegemoetkoming van € 4.000,-, vrijgesteld van belastingen. Deze ‘Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19’ (TOGS) is vrij te besteden.

Wanneer komt u in aanmerking?

U komt in aanmerking als u voldoet aan de voorwaarden én de hoofdactiviteit van uw onderneming overeenkomt met een van de in de regeling benoemde SBI-codes. Om aanspraak te kunnen maken op deze regeling, moest u op 15 maart 2020 met een van deze codes als hoofdactiviteit vermeld staan in het KVK Handelsregister. Op de lijst met branches en sectoren op rvo.nl/tegemoetkomingcorona staat welke ondernemers gebruik kunnen maken van de TOGS-regeling.

U kunt vanaf nu een aanvraag voor de tegemoetkoming van € 4.000 euro indienen bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Aanvragen doet u online via de website van RVO.nl. U heeft 3 maanden de tijd, dus tot en met vrijdag 26 juni 2020, om een aanvraag in te dienen.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category