2°C | Amsterdam

4200 handtekeningen voor een veilger Schapendijkje Den Helder

Den Helder – Het Schapendijkje moet veiliger worden gemaakt, dat is de boodschap van meer dan 4200 mensen die de petitie hebben ondertekend na de dood van de 18-jarige Celeste Kos in Den Helder.
Celeste overleed begin december op 18-jarige leeftijd nadat zij eerder op het Schapendijkje was aangereden. Ze was op haar fiets onderweg naar de manege. Volgens de initiatiefnemers van de petitie is het te donker en wordt er te hard gereden.
Een verslag van regioverslaggever Matthijs Gemmink
Miranda de Vries is één van de initiatiefnemers. Zij verloor 17 jaar geleden een vriendin bij een ongeluk op dezelfde dijk. Tijdens de overhandiging van de handtekeningen op het stadhuis in Den Helder zei ze:”Het is ongelofelijk dat er in al die tijd niks veranderd is. Dat moet nu gaan gebeuren.” De Vries woont inmiddels in Klazienaveen, het nieuws over het overlijden van Celeste Kos haalde alles weer naar boven: “De wond werd weer opentrokken en er werd een kilo zout in gegooid.”
Burgemeester Koen Schuiling nam de handtekeningen in ontvangst. De gemeente kijkt inmiddels hoe het Schapendijkje veiliger kan worden gemaakt. Over maximaal 5 weken moet duidelijk zijn wat er aan gedaan kan worden. De initiatiefnemers willen graag dat er dan ook een herdenkingsmonument komt voor de twee verongelukte vrouwen. Miranda de Vries blijft de zaak in de gaten houden:”Ik heb mijn tanden er in gezet en laat niet meer los voor er wat gebeurd is.”

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.