50.000ste passagier voor de Belbus Hollands Kroon

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Hollands Kroon – De Belbus vervoerde vandaag haar 50.000ste passagier. “Door de uitgestrektheid van de gemeente Hollands Kroon, de vergrijzing en het verdwijnen van veel openbaar vervoer ligt het gevaar van isolement op de loer. Dankzij de Belbus kunnen ze weer van deur tot deur.”, aldus voorzitter Eef Bos van de Belbus Noordkop.

Een reportage van regioverslaggever Matthijs Gemmink

Ronald de Haas uit Anna Paulowna was vandaag de 50.000ste passagier van de Belbus. Hij moest bij de specialist in het Gemini-ziekenhuis in Den Helder zijn. “Niks ernstigs, ik ben herstellende van een breukje in mijn voet. Daardoor kan ik ook niet op de fiets naar het station”, aldus De Haas, die graag gebruik maakt van de Belbus.
Schrijnende gevallen
Uit handen van Belbus-voorzitter Eef Bos kreeg hij een mooie bos bloemen en een paraplu, uiteraard met het logo van de Belbus. Volgens Bos is het belang van de buurtbus wel bewezen: “Er waren schrijnende gevallen, bijvoorbeeld van een mevrouw die al vier jaar de deur niet meer was uit geweest. Nu kunnen mensen weer voor een betaalbaar bedrag op familiebezoek of naar die belangrijke bridgeavond. Aan de ontroerende reacties die we krijgen kun je zien hoe succesvol we zijn.”
De Belbus draait met 100 vrijwilligers waarvan er 70 als chauffeur rijden. Frits Stam had de eer om de 50.000ste passagier op te halen en weer thuis te brengen. “En het is nog mooi weer ook!”

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category