2°C | Amsterdam

576 bekeuringen na extra controle op afleiding in het verkeer

REGIO – Vorige week voerde het Team Verkeer extra controles uit die specifiek gericht zijn op afleiding in het verkeer.

Er werden in totaal 576 bekeuringen uitgeschreven aan weggebruikers die aan het bellen of appen waren. 158 overtreders werden door de MONOcam in beeld gebracht en 214 afgeleide bestuurders werden betrapt toen ze agenten in een touringcar voorbij reden. Nog eens 200 boetes werden tijdens de (fiets)surveillances en groepscontroles uitgeschreven.

Tijdens de actieweek werd er uiteraard ook op andere verkeersovertredingen gecontroleerd. Zo werden 45 bekeuringen uitgeschreven voor snelheidsovertredingen, 19 bekeuringen voor het rijden door rood. En 7 bekeuringen voor het rijden zonder rijbewijs.

Afleiding in het verkeer is een prioriteit voor de politie, omdat afleiding het risico op een ongeluk – zowel in de auto als op de fiets – aanzienlijk vergroot.Het doel van deze extra controles is om de verkeersveiligheid in Noord-Holland te verbeteren en verkeersdeelnemers bewust te maken van het gevaar van afleiding in het verkeer.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.