2°C | Amsterdam

8500 hectare Waddenzee gesloten voor garnalenvisserij

DEN OEVER – Voor het einde van het jaar wordt ruim 8500 hectare aan geulen in de Waddenzee gesloten voor garnalenvisserij om herstel van het bodemleven mogelijk te maken. Dit is de uitkomst van afrondende gesprekken die vorige week zijn gevoerd tussen partijen betrokken bij het VISWAD-convenant, meldt de Waddenvereniging op hun website.

Het Ministerie van LNV, de Coalitie Wadden Natuurlijk en de visserijorganisaties hebben in 2014 afspraken gemaakt om de garnalenstand in de Waddenzee beter te gaan beschermen. Om de sterk onderdruk staande natuur in de Waddenzee, die ondanks een beschermde status, een grote hoeveelheid menselijke activiteiten heeft is er besloten om deze activiteiten sterk aan banden te gaan leggen. Wouter van der Heij (marien ecoloog bij de Waddenvereniging) zat al die tijd aan tafel: ‘Voor het herstel van de onderwaternatuur van de Waddenzee is het cruciaal dat de zeebodem niet wordt verstoord door slepende vistuigen. In de geulen die nu worden gesloten kan het zeeleven zich ongestoord gaan ontwikkelen en dat is echt winst voor de natuur van de Waddenzee.’

Er zijn nu twee gebieden aangewezen. Eén op de westelijke Waddenzee en één op de oostelijke Waddenzee. Het gaat hierbij om het Eierlandse Gat (de komberging tussen Vlieland en Texel) en het gebied rond de Rottums.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.