Aantal voortijdig schoolverlaters Kop Noord-Holland in 2015 spectaculair gedaald

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Hollands Kroon – Steeds minder jongeren uit de kop van Noord-Holland verlaten hun school zonder diploma. Het percentage schoolverlaters is in 2015 met maar liefst 25 procent gedaald.

Dat blijkt uit cijfers die minister Bussemaker van Onderwijs vandaag bekend heeft gemaakt. Alleen in de regio Noord-Groningen werd vorig jaar een nóg beter resultaat geboekt (35 procent minder schoolverlaters) dan in het noordelijke deel van onze provincie.
Vooral mbo-scholen wisten het afgelopen jaar veel voortgang te boeken. Positieve uitschieter is het ROC Kop van Noord-Holland dat goed is voor een daling van 34 procent schoolverlaters. Landelijk scoort alleen het Hoornbeeck College nog beter: 37 procent.
Door de goede samenwerking in de Kop van Noord-Holland behalen we dit hele mooie resultaat. Het is een uitstekende wisselwerking tussen school, gemeente en RMC (Regionaal Meld- en Coordinatiepunt). Jongeren worden echt gemist als ze niet op komen dagen op school. Dat past ook goed bij de visie van Hollands Kroon dat iedereen belangrijk is. We zijn hier heel trots op”, zegt wethouder Frits Westerkamp.
Voor het ministerie is de mooie tweede plaats reden genoeg om taart te bezorgen op het ROC Kop van Noord-Holland. Dat heeft vestigingen in Den Helder en Schagen.
Op de foto staan vanaf links:
Carina Haakman (RMC-trajectcoordinator Schagen-Hollands Kroon), Frank Koster (Ministerie OCW), Aad de Wit (voorzitter College van Bestuur ROC Kop van Noord-Holland), Nico Dobbe (Directie Onderwijs ROC Kop van Noord-Holland), Frits Westerkamp (Wethouder Onderwijs Hollands Kroon), Peter Droog (Directie Onderwijs ROC Kop van Noord-Holland), Gerbrich Leegwater (Loopbaancentrum ROC Kop van Noord-Holland), Anja Escher (Hoofd Onderwijsbureau ROC Kop van Noord-Holland), Vrouwtje Sanders (RMC-coordinator Schagen-Hollands Kroon).

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category