AAVE verwachting

De AAVE koers is het afgelopen jaar flink gestegen en de verwachtingen voor de koers 2022 zijn ook zeer positief. Steeds meer beleggers zien het nut in van beleggen in deze crypto. Maar wat is AAVE precies, en wat zijn de geplande ontwikkelingen voor het komende jaar?

Hier in dit artikel gaan we iets dieper in op het project om beter te begrijpen wat de toekomstverwachtingen zijn. Zaken zoals wie er achter zit en wat het project inhoudt, wat de geplande ontwikkelingen zijn en wie het development team is, zijn erg belangrijk om te weten als belegger. Zo kun je namelijk een doordachte keuze maken wanneer je besluit te beleggen in AAVE.

Ook gaan we iets dieper in op de crypto exchanges, en nemen Binance en Bitvavo als voorbeeld.

AAVE is een van de grootste en meest succesvolle cryptocurrency geldmarkten. Een interessant protocol dat we in dit artikel onder de loep nemen.

Wat is AAVE?

AAVE is een gedecentraliseerd geldmarktprotocol, dat draait op de Ethereum blockchain, waarmee gebruikers doormiddel van smart contracts, en zonder tussenpersoon cryptocurrency kunnen uitlenen en lenen. Het protocol ondersteunt ongeveer 20 cryptocurrencies, waarbij de kanttekening geplaatst moet worden dat niet alle crypto’s als onderpand gebruikt kunnen worden.

Voor zowel het verstrekken van krediet als het lenen, ontvangen gebruikers een stabiele en variabele rente in de vorm van e-tokens.

Hoe werkt AAVE?

AAVE werkt eigenlijk vrij simpel. Wanneer een gebruiker valuta wil uitlenen dan stort hij of zij dat in een pool. Degene die geld wil lenen put vervolgens uit die pools wanneer ze een lening aangaan.

In het geval een gebruiker geld wil lenen moet hij daarvoor onderpand vastzetten. Dit onderpand moet altijd groter zijn dan het geleende bedrag. Als bescherming tegen volatiliteit zet elke pool activa opzij als reserves. Dergelijke reserves zorgen ervoor dat kredietverstrekkers hun geld kunnen opnemen wanneer ze het protocol willen verlaten.

AAVE tokens

AAVE heeft twee soorten tokens:

  • aTokens: Deze tokens worden uitgegeven aan kredietverstrekkers zodat ze rente op deposito’s kunnen innen.
  • AAVE-tokens: Dit is de native governance token van het AAVE-protocol. Houders van dit token kunnen discussiëren en stemmen over voorstellen die de richting van het project beïnvloeden.

De AAVE cryptocurrency heeft nog andere voordelen. Zo hoeven AAVE-leners geen vergoeding te betalen als ze tokens lenen of inzetten. Ook krijgen leners die AAVE als onderpand gebruiken korting op de vergoedingen en kunnen meer lenen.

Daarnaast krijgen AAVE-eigenaren voorrang op leningen voordat ze aan het grote publiek worden vrijgegeven als ze een vergoeding betalen in AAVE.

AAVE is volledig open source, gecontroleerd en beveiligd, wat betekent dat geldschieters en leners kunnen communiceren met de gebruikersinterface-cliënt, API of rechtstreeks met de smart contracts op het Ethereum-netwerk.

De rente wordt op algoritmische wijze aangepast op basis van vraag en aanbod. Wanneer de vraag naar leningen toeneemt dan vermindert de beschikbare liquiditeit en stijgen de rentetarieven. Bij AAVE kunnen gebruikers schakelen tussen stabiele en variabele rentetarieven, zodat ze het beste tarief voor de lening krijgen.

Flash leningen

Flash-leningen is een uniek concept van AAVE. Met Flash-leningen kan je direct lenen en tegelijkertijd de veiligheid van de reservepool garanderen. Deze leningen vereisen geen vooraf onderpand en gebeuren vrijwel onmiddellijk.

Bij Flash-leningen worden transacties pas afgerond wanneer een nieuw block door het netwerk wordt geaccepteerd. Een lener kan geld opvragen bij AAVE, maar moet dat geld binnen hetzelfde block terugbetalen, plus een vergoeding van 0,09%. Voldoet de lener hier niet aan dan wordt de hele transactie geannuleerd, zodat er nooit geld is geleend.

Het toevoegen van elk nieuw block kost tijd. Op Bitcoin is dit ongeveer 10 minuten maar op Ethereum is het 13 seconden. Een flitslening van AAVE vindt dus in die periode van 13 seconden plaats.

Flash-leningen worden veelal gebruikt om te profiteren van handelsmogelijkheden of om de winst van andere systemen die op Ethereum zijn gebouwd, te maximaliseren. Het is mogelijk om automatisch verschillende cryptocurrencies om te wisselen met behulp van Flash-lening om handelswinsten te genereren.

Wat zijn AAVE flash leningen

Historie

AAVE is in 2017 opgericht door Stani Kulechov en gevestigd in Zwitserland. Tijdens zijn rechtenstudie in Helsinki richtte Kulechov AAVE op. Het bedrijf dat oorspronkelijk ETHLend heette, haalde in 2017 $ 16,2 miljoen op in een initiële muntaanbieding (ICO). De AAVE-cryptocurrency had destijds nog de naam LEND.

In 2018 werd ETHLend omgedoopt tot AAVE, wat ‘geest’ betekent in het Fins en werd ETHLend een dochteronderneming van AAVE.

ETHLend, het oude AAVE, verschilde in die zin dat het in plaats van een pool waaruit leningen worden verkregen, het probeerde kredietverstrekkers en kredietnemers op een peer-to-peer-manier te matchen.

Het AAVE mainnet werd uiteindelijk in 2020 gelanceerd.

Samenwerkingen en concurrenten

AAVE heeft ook liquiditeitspools opgezet op andere DeFi-platforms zoals Balancer en Uniswap om eventuele liquiditeitsproblemen op te lossen. Op deze manier kunnen gebruikers hun geld opnemen wanneer dit wenselijk is. In december 2021 werd bekend dat Balancer Labs zogenoemde “Booster Pools” creëert die de overtollige liquiditeit levert aan AAVE.

De verwachtingen en ontwikkelingen van het AAVE project

Onlangs werd AAVE V2, geïntroduceerd met nieuwe functies zoals native onderpandige leningen/kredietdelegatie, verbeterde leentarieven en schuldhandel. Het doel hiervan is onder andere om DeFi nog verder te pushen.

Onlangs heeft het team van AAVE een cross-chain governance-brug gelanceerd. Dit helpt het protocol te beheren over meerdere netwerken vanuit het mainnet.

Begin januari dit jaar werd AAVE Arc gelanceerd. Dit is een geautomatiseerde versie van AAVE en is bedoeld om voor instellingen die compliant willen participeren in de DeFi sector. Het stelt bepaalde partijen die een financiële due diligence hebben ondergaan in staat om cryptocurrencies automatisch te lenen en uit te lenen aan andere partijen. Het werkt op dezelfde manier als het hoofdprotocol van AAVE, met als verschil dat alleen goedgekeurde partijen kunnen deelnemen. AAVE heeft plannen onthuld om in 2022 een nieuwe mobiele portemonnee voor gebruikers te lanceren. Het zal tevens uitbreiden naar Curve Finance en SushiSwap om zijn markten te schalen.

Daarnaast werkt de AAVE-gemeenschap aan de mogelijkheid van gasloos stemmen en het inclusief maken van governance voor gebruikers op het netwerk.

AAVE koers verwachting 2022 – 2025

Wanneer we proberen te voorspellen hoe een koers zal bewegen over een langere periode dan is dat elke keer toch heel erg moeilijk. De cryptocurrency koersen zijn erg bewegelijk en zeer gevoelig voor het dagelijkse nieuws. Het is dan ook verstandig om altijd op de hoogte te blijven van het AAVE nieuws, en te zien wat de ontwikkelingen zijn. Een verstandige belegger laat zich niet leiden door twitter, maar door websites en bronnen die met accuraat nieuws komen. 

Elke crypto heeft een lang termijn plan met ontwikkelingen op de blockchain technologie, zo ook AAVE. Door als belegger hiervan op de hoogte te zijn, en je in te lezen op websites zoals Reddit, kun je een verstandige keuze maken. 

Moet ik AAVE kopen?

Waar let je als belegger op wanneer je erover denkt om AAVE te kopen? 

Het is altijd zeer verstandig om te kijken naar het project achter de munt. Hoeveel onderzoek wordt er gedaan, en hoe vernieuwend is de crypto? Er zijn op dit moment meer dan duizenden verschillende crypto coins in omloop, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen. AAVE staat in de top coins van coinmarket, wat wel laat zien dat dit een positieve belegging kan zijn.

Wanneer een crypto veel ontwikkelingen op de agenda heeft staan brengt elke ontwikkeling een verwachting, en hiermee vaak een stijging in prijs. Of de ontwikkeling ook succesvol is zal resulteren in een koers stijging, of daling.

Een van de belangrijkste aspecten voor elke belegger om naar te kijken is zijn eigen financiën, kun je het geld missen? Er is altijd een kans dat je het geld verliest, zo ook bij de AAVE koers. En wanneer je wilt investeren voor lang termijn moet je ook in staat zijn om zonder het geld kunnen leven, en hier geen hinder van ondervinden.

AAVE kopen

Logo AAVE kopenAAVE staat hoog in de ranglijsten, en is op elke crypto exchange te verhandelen. Het kiezen van de juiste crypto exchange kan heel erg persoonlijk zijn, maar we kunnen wel vertellen dat er een aantal zaken goed geregeld moeten zijn. Crypto exchanges zijn (nog) niet gereguleerd zoals wanneer je aandelen koopt. En ook het hebben van een cold wallet is cruciaal. Dit zorgt namelijk dat je jouw crypto veilig kunt bewaren. 

Iets waar veel beleggers gebruik van maken op dit moment is de optie tot staking. Zo kun je wanneer je besluit AAVE voor een langere periode vast te houden, een extra rendement verdienen door middel van staken. Ook zijn de kosten van een exchange uiteraard erg belangrijk, als belegger wil je natuurlijk geld verdienen, niet verliezen.

In onze ervaringen zijn Bitvavo en Binance heel erg goed, beide zijn ze voordelig, worden zo hoog aangeschreven. Ook bieden ze een mooi aanbod van diverse crypto aan, zo ook AAVE. 

Conclusie

Sinds de lancering van het mainnet in 2020 heeft AAVE, dat een open-source, gedecentraliseerd financieringsleenprotocol is, veel publieke aandacht gekregen en in een snel tempo een populair protocol geworden. AAVE heeft grootse plannen voor de toekomst in petto en het is duidelijk dat dit DeFi-protocol een veelbelovende toekomst in de DeFi-ruimte heeft.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs