2°C | Amsterdam

ACM gaat overname DEEN Supermarkten bestuderen of het toegestaan is

HOORN – Ahold Delhaize Nederland, Vomar Voordeelmarkt en DKM Holding willen ieder een deel van de activiteiten van Deen Supermarkten overnemen. De bedrijven hebben op 26 april 2021 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Ahold Delhaize Nederland B.V. AHD is een onderdeel van de AHD Groep. De dochterondernemingen en deelnemingen van de AHD groep zijn actief op het gebied van de detailhandel in levensmiddelen, onder andere via de supermarktketen Albert Heijn, speciaalzaken voor de detailhandel in drogisterijartikelen (Etos) en slijterijartikelen (Gall & Gall) in Nederland en het online verkoopplatform bol.com. AHD exploiteert eigen winkels en zij levert goederen en diensten aan franchiseondernemers.
  • DKM Holding: DKM is een financiële holding met als voornaamste activiteit het beheer van fondsen en trusts. DKM maakt deel uit van een groep ondernemingen die onder het beheer staat van de familie Kat. De familie Kat heeft samen met de familie Van den Broek een gezamenlijke onderneming Detailresult Groep N.V. (DRG) opgericht.
  • DRG: De dochteronderneming en deelnemingen van DRG zijn actief op het gebied van de detailhandel in levensmiddelen via de Nederlandse supermarktketens DekaMarkt (inclusief World of Food) en Dirk van den Broek. DRG is uitsluitend in Nederland actief met 205 vestigingen. DRG is ook actief als onlinedetailhandelaar in levensmiddelen en non-foodproducten middels de website DekaMarkt.nl.
  • Vomar Voordeelmarkt: Is voornamelijk actief op het gebied van detailhandel in de dagelijkse consumptiegoederen, met name levensmiddelen, die worden ingekocht en vervolgens verkocht in supermarkten. Vomar exploiteert 71 eigen supermarktfilialen onder de naam ‘Vomar Voordeelmarkt’.
  • Deen Supermarken B.V. : Deen heeft 80 supermarkten in een deel van Nederland en verkoopt in zeer beperkte mate producten online. Het deel van Deen dat AHD overneemt betreft 39 Deen winkels en een deel van de Centrale Activa.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.