2°C | Amsterdam

Actiepunt Thuiszorg Hollands Kroon blijkt bittere noodzaak te zijn.

Hollands Kroon – Wethouder Mary van Gent van de seniorenpartij schaft per 1 mei de huishoudelijke zorg 1 voor kwetsbare ouderen in Hollands Kroon af. En dat terwijl er extra geld voor de thuiszorg beschikbaar is door de Red de Zorg acties van de FNV!
Door het schrappen van de huishoudelijke zorg verliezen meer dan honderd zorgmedewerkers hun baan en nog veel meer mensen hun zorg. ChristenUnie, PvdA, GroenLinks en Progressief Hollands Kroon steunen de thuiszorg, en willen de huishoudelijk zorg 1 niet afschaffen.
Meer over de thuiszorg in Hollands Kroon in ons dossier.
Thuiszorgmedewerkers in Hollands Kroon en Schagen hebben al meerdere malen actiegevoerd om de zorg te behouden. Twee weken geleden bezetten ze het gemeentehuis van Hollands Kroon. Naast het verzamelen van verhalen en bewijzen voor het zwartboek zullen zij doorgaan met actievoeren, net zolang tot de gemeenten zich aan de afspraken houden. Op 4 december zijn er afspraken gemaakt tussen staatssecretaris Van Rijn, de VNG en de FNV. Er is een ‘noodfonds’ van 60 miljoen beschikbaar om de tarieven op te hogen zodat er voldoende geld beschikbaar wordt gesteld voor gemeenten om goede thuiszorg te organiseren. Ook is er 300 miljoen extra geld beschikbaar voor gemeenten zodat de thuiszorg beter, in de vorm van ‘ondersteuning thuis’ georganiseerd kan worden. Naast het feit dat gemeenten verantwoordelijk zijn voor het leveren van huishoudelijke verzorging, en afschaffen niet mag, is er dus ook geld beschikbaar om de huishoudelijke verzorging te verlenen.
Laten de seniorenpartij, D66, LADA, CDA en VVD kwetsbare ouderen en gehandicapten in Hollands Kroon in de kou staan?
Deze partijen geloven niet dat door het stopzetten van de huishoudelijke zorg kwetsbare mensen in de problemen komen. Daarom is het belangrijk om deze voorbeelden te verzamelen. U kunt op werkdagen van 15.00 tot 17.00 uur langskomen met uw verhaal en om bezwaar te maken in de actietent voor het gemeentehuis van Hollands Kroon, de Verwachting 1, Anna Paulowna.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.