Actiepunt Thuiszorg Hollands Kroon blijkt bittere noodzaak te zijn.

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Hollands Kroon – Wethouder Mary van Gent van de seniorenpartij schaft per 1 mei de huishoudelijke zorg 1 voor kwetsbare ouderen in Hollands Kroon af. En dat terwijl er extra geld voor de thuiszorg beschikbaar is door de Red de Zorg acties van de FNV!
Door het schrappen van de huishoudelijke zorg verliezen meer dan honderd zorgmedewerkers hun baan en nog veel meer mensen hun zorg. ChristenUnie, PvdA, GroenLinks en Progressief Hollands Kroon steunen de thuiszorg, en willen de huishoudelijk zorg 1 niet afschaffen.
Meer over de thuiszorg in Hollands Kroon in ons dossier.
Thuiszorgmedewerkers in Hollands Kroon en Schagen hebben al meerdere malen actiegevoerd om de zorg te behouden. Twee weken geleden bezetten ze het gemeentehuis van Hollands Kroon. Naast het verzamelen van verhalen en bewijzen voor het zwartboek zullen zij doorgaan met actievoeren, net zolang tot de gemeenten zich aan de afspraken houden. Op 4 december zijn er afspraken gemaakt tussen staatssecretaris Van Rijn, de VNG en de FNV. Er is een ‘noodfonds’ van 60 miljoen beschikbaar om de tarieven op te hogen zodat er voldoende geld beschikbaar wordt gesteld voor gemeenten om goede thuiszorg te organiseren. Ook is er 300 miljoen extra geld beschikbaar voor gemeenten zodat de thuiszorg beter, in de vorm van ‘ondersteuning thuis’ georganiseerd kan worden. Naast het feit dat gemeenten verantwoordelijk zijn voor het leveren van huishoudelijke verzorging, en afschaffen niet mag, is er dus ook geld beschikbaar om de huishoudelijke verzorging te verlenen.
Laten de seniorenpartij, D66, LADA, CDA en VVD kwetsbare ouderen en gehandicapten in Hollands Kroon in de kou staan?
Deze partijen geloven niet dat door het stopzetten van de huishoudelijke zorg kwetsbare mensen in de problemen komen. Daarom is het belangrijk om deze voorbeelden te verzamelen. U kunt op werkdagen van 15.00 tot 17.00 uur langskomen met uw verhaal en om bezwaar te maken in de actietent voor het gemeentehuis van Hollands Kroon, de Verwachting 1, Anna Paulowna.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category