2°C | Amsterdam

Afspreken op “de spin” in Zijdewind

ZIJDEWIND – Zwembad ’t Petje in Zijdewind is weer open en dat is duidelijk merkbaar in het dorp, de vlag hangt uit! Kinderen en volwassenen fietsen in zwemkleding met een handdoek over hun schouders naar het natuur zwembad. Er klinkt volop gejoel vanuit het water en langs de kant zitten ouders ontspannen te kletsen. Het is er gezellig druk. Even nog een duik na het werk, of meteen uit school door naar “de spin” het opblaasbare gevaarte waarop de plaatselijke jeugd deze zomerse dagen afspreekt. 

Glijbaan en strandje

Het is laagdrempelig en gemoedelijk, het strandje met glijbaan en water tot 60 cm diepte is fijn voor de kinderen zonder diploma. Ze kunnen niet ver en als ouder ben je er snel bij als je een iets te ondernemende peuter hebt. Aan de andere kant van het hek is het volop genieten voor de grotere kinderen. Een mooie half diepe strook voor als je je A diploma hebt en direct daarnaast het diepe met duikplank én dus die beroemde opblaasbare spin voor als je ook je B hebt.  

Geen gesleep

In het midden staat een hek en wil je naar de andere kant? Dan moet je eerst even langs de vrijwillige oppas ouder die op de uitkijk zit. Aan alles is gedacht, stoelen, schepjes, emmertjes en zwembanden zijn beschikbaar voor iedereen. En mocht je de zwembandjes vergeten zijn, geen nood, ook deze mag je gratis lenen. Geen wonder dus dat iedereen met alleen een handdoek aankomt, geen gesleep met spullen! Neem alleen wel even je eigen eten en drinken mee want je kunt er niks kopen, wat een verademing voor de ouders: ook geen gezeur om ijsjes dus! Trouwens, als je mazzel hebt komt er spontaan een buurtbewoner langs om ijsjes uit te delen. Kraanwater is er uiteraard wel in overvloed. 

1 euro entree

De entree is 1 euro per persoon, een kleine bijdrage voor de kas van ’t Petje en voor de meesten wel te doen. Maar voor veel van de mensen uit Zijdewind en omstreken is het niet nodig om aan de deur te betalen omdat ze over een gezinskaart beschikken. Het hele gezin is het hele seizoen welkom voor 20 euro. En ook opa en oma worden niet vergeten, voor 10 euro mogen die de hele zomer komen zwemmen met hun kleinkinderen.  

Prima zwemwater

Over het de kwaliteit van het water hoef je je geen zorgen te maken, het hele zwemseizoen wordt het minimaal één keer in de twee weken gecontroleerd door Waterbeheer. Twee jaar geleden bleek tijdens één meting ineens het water niet goed, dit werd veroorzaakt doordat het riool was overstroomd na hevige regenval. Gelukkig was dit na het zwemseizoen en heeft niemand er last van gehad. Alle metingen daarna waren weer uitstekend. Maar door die ene slechte meting moet ’t Petje nu elke meting vier jaar achter elkaar “schoon” zijn voor het beste zwemadvies. Ze zijn goed op weg, nog twee jaar dus en dan zijn ze van de slechte vermelding af. 

Openingstijden en seizoenkaarten

Zwembad ’t Petje is elke dag open van 13.30 tot 17.15 uur en vanaf 21 juni ook ‘s avonds van 19.00 tot 20.15 uur. Wil je graag een seizoenkaart of wil je gewoon een donatie doen? Maak het bedrag over naar rekening nummer NL70 RABO 0377601462, Stichting zwembad ’t Petje. Graag onder vermelding van je naam en adres zodat we je kunnen toevoegen op de lijst met kaarthouders. 

Prijzen seizoenkaarten 2021

Gezinskaart                      € 20,-

Persoonskaart                  € 10,-

Opa en oma kaart           € 10,-

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.