2°C | Amsterdam

Al 5 doden door onbekend virus Magnushof Schagen

Regionieuws – Vijf bewoners van verpleeghuis Magnushof in Schagen zijn binnen week tijd overleden door een nog onbekend griepvirus. Nog eens vijf bewoners vertonen op dit moment de symptomen van het virus.
Dat bevestigt Hans Groenendijk, bestuurder van Woonzorggroep Samen waar Magnushof onder valt, aan het Noordhollands Dagblad.
Griepverschijnselen
Het virus sloeg afgelopen donderdag voor het eerst toe op de afdeling Neskaag Zuid van Magnushof. Bewoners begonnen griepverschijnselen te vertonen en kregen onder meer hoge koorts. Om welk virus het precies gaat, is nog niet bekend. 
Volgens Groenendijk zou het wel eens om een ‘gewoon’ griepvirus kunnen gaan, dat bij gezonde mensen weinig kwaad kan. “Maar voor mensen met een kwetsbare gezondheid kan het net het laatste zetje zijn. Van drie van de vijf mensen die zijn overleden was de gezondheid al erg slecht,” zegt hij tegen de Noord-Hollandse krant. 
De huidige vijf zieken worden geïsoleerd verpleegd, om te voorkomen dat het virus zich verspreidt. Daarnaast werkt het personeel met mondkapjes en handschoenen.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.