2°C | Amsterdam

Algorand coin

Algorand verwachting

De koers is het afgelopen jaar flink gestegen en de verwachtingen voor de Algorand koers 2022 zijn ook zeer positief. Steeds meer beleggers zien het nut in van beleggen in Algorand. Maar wat is Algorand precies, en wat zijn de geplande ontwikkelingen voor het komende jaar?

Hier in dit artikel gaan we iets dieper in op het project achter Algorand om beter te begrijpen wat de toekomstverwachtingen zijn. Zaken zoals wie er achter zit en wat het project inhoudt, wat de geplande ontwikkelingen zijn en wie het development team is, zijn erg belangrijk om te weten als belegger. Zo kun je namelijk een doordachte keuze maken wanneer je besluit te beleggen in Algorand.

Ook gaan we iets dieper in op de crypto exchanges, en nemen Binance en Bitvavo als voorbeeld.

Wat is Algorand (ALGO)?

Onder de naam Ethereum-killer is Algorand hard op weg naar de top nu het blockchain trillemma opgelost lijkt. Hoe Algorand werkt en wat het zo bijzonder maakt lees je in dit artikel.

Algorand is een gedecentraliseerd open-source blockchain-technologienetwerk. Het geeft gebruikers de mogelijkheid tot het creëren en staken van NFTs, slimme contracten en het biedt een dApp ondersteuning. Daarnaast heeft het een web API en SDK’s voor verschillende talen zoals JavaScript, Python, Java en Go.

Pure Proof of Stake

Ondanks het feit dat blockchain een revolutionaire technologie is, worden blockchain-ontwikkelaars nog altijd met het “Blockchain trilemma” geconfronteerd. Dit trilemma stelt dat de drie belangrijkste doelstellingen, namelijk decentralisatie, veiligheid en schaalbaarheid, niet volledig te kunnen worden gerealiseerd zonder dat ten minste één ervan wordt opgeofferd.

Bitcoin is nog steeds het grootste platform maar worstelt met de schaalbaarheid. Ethereum wilde dit probleem oplossen maar bracht daarmee de decentralisatie in gevaar. Algorand wordt vaak samen met onder andere Cardano als “Ethereum-killer” aangeduid omdat zij het Blockchain trilemma willen aanpakken.

Algorand is erin geslaagd om dit probleem op te lossen door een innovatief consensus systeem te ontwikkelen wat zorgt dat veiligheid, schaalbaarheid en decentralisatie optimaal zijn. Dit is een variant op het Proof of Stake (PoS) consensus mechanisme en staat bekend als Algorand’s Pure Proof of Stake consensus algoritme. In beide gevallen gebeurt het verifiëren doormiddel van staking maar in het geval van Pure Proof of Stake maken de Participation key en de Verifiable random function het proces sneller, efficiënter en goedkoper.

Alle gebruikers van het Algorand systeem hebben de mogelijkheid om als validator op te treden. De enige vereiste is dat je in het bezit bent van een token (Participation key). ALGO-houders worden willekeurig geselecteerd die vervolgens elk volgend blok in de keten valideren en goedkeuren (Verifiable random function). Dit maakt dat Algorand optimaal kan worden gedecentraliseerd en kunnen transacties en nieuwe blokkades sneller en efficiënter plaatsvinden.

ALGO

Algo coinAlgorand heeft haar eigen crypto munt, genaamd ALGO, dat kan worden gebruikt voor staking bij Pure Proof of Stake en als transactiemiddel in het ecosysteem. Er worden maximaal 10 miljoen tokens in omloop gebracht waarvan de verdeling als volgt is:

  • 3,0 miljard tokens worden vrijgegeven voor de verkoop
  • 1,75 miljard tokens als beloningen voor deelname
  • 2,5 miljard tokens ter ondersteuning van de relais-nodes
  • 2,5 miljard tokens voor Algorand Foundation
  • 0,25 miljard tokens worden gereserveerd voor subsidies voor eindgebruikers

Een opmerkelijk feit is dat Algorand haar token ALGO uitdeelt aan iedereen die een bepaalde hoeveelheid van de valuta in zijn wallet heeft uitdeelt bij elk nieuw blok.

Algorand historie en team

In 2017 werd Algorand Inc. opgericht vanuit de Algorand Foundation door Silvio Micali, een computerwetenschapper en professor aan het Massachusetts Insitute of Technology (MIT). Samen met Jing Chen, professor aan de Stony Brook University werd er een whitepaper geschreven die later uitgewerkt werd door andere academici en cryptografen.

Algorand Foundation, een in Singapore gevestigd bedrijf, verleent steun aan ontwikkelaars bij lancering van het netwerk en de ontwikkeling ervan. Het is tevens de financierde van het werk van Micali. Steven Kokinos (CEO), W. Sean Ford (COO) en Silvio Micali vormen het leadershipteam. Zij sturen het team aan en worden daarbij ondersteund door adviseurs op verschillende gebieden zoals bedrijfsvoering, wetenschap en cryptocurreny.

In 2018 werd het Algorand testnetwerk gelanceerd en ontving het $ 4 miljoen van Pillar en Union Square Funding. Later dat jaar ontvingen ze nog eens $62 Miljoen van een grote internationale investeerder en Algo Capital investeerde $100 Miljoen in het project. Het Algorand mainnet werd in juni 2019 gelanceerd en kon tegen december 2020 bijna 1 miljoen transacties per dag verwerken.

In 2021 maken wereldwijd meer dan 500 organisaties of bedrijven gebruik van het Algorand netwerk of passen de technische mogelijkheden toe op hun blockchain voor verdere ontwikkeling. Daarnaast heeft Algorand een groot netwerk van stakeholders en universiteiten.

De verwachtingen en ontwikkelingen van het Algorand project

Algorand heeft de laatste jaren al veel ontwikkelingen doorgemaakt en lijkt nog niet klaar te zijn. Voor 2021 heeft Algorand het doel gesteld om de meeste groene Blockchain te worden. Vanaf de oprichting is duurzaamheid een belangrijke factor voor Algorand geweest. De Pure Proof of Stake consensus methode is ontworpen om het milieu minimaal te belasten. Micali stelt dat Algorand koolstofneutraliteit ziet als een cruciaal punt en factor voor rechtvaardige en duurzame groei.

Onlangs is Algorand een samenwerking aangegaan met Climate Trade, een leider in transparantie en traceerbaarheid van CO2-emissies die op blockchain gebaseerde oplossingen gebruikt om de efficiëntie van duurzaamheidsinspanningen voor toonaangevende bedrijven over de hele wereld te verbeteren. Ook heeft de Algorand Foundation een Platinum Partnership-deal gesloten met Envision Virgin Racing, een Brits motorraceteam dat is gevestigd op Silverstone Park. Door deze samenwerking wordt Algorand Foundation partner van Race Against Climate Change, een duurzaamheidsinitiatief van het raceteam Envision.

Op het gebied van technologische ontwikkelingen heeft de Algorand Foundation onlangs aangekondigd een van fonds van meer dan $300 miljoen op te zetten met als doel om de innovatie van DeFi op het Algorand platform te stimuleren. Het Viridis DeFi Program zoals het gaat heten, zal met behulp van dApps proberen een cruciale DeFi infrastructuur zoals cross-bridge capability en price oracles op te zetten.

Dit project geeft Algorand de kans om boven de concurrenten Ethereum en Binance Smart Chain uit te stijgen. Ethereum worstelt nog steeds met het opschalen en voldoet niet aan de vraag van de DeFi sector. Daarnaast vindt Binance Smart Chain, een dominante speler op het gebied van DeFi, momenteel problemen vanwege onzekerheid omtrent regelgeving voor Binance.

Algorand coin

Algorand koers verwachting 2022 – 2025

Wanneer we proberen te voorspellen hoe een koers zal bewegen over een langere periode dan is dat elke keer toch heel erg moeilijk. De cryptocurrency koersen zijn erg bewegelijk en zeer gevoelig voor het dagelijkse nieuws. Het is dan ook verstandig om altijd op de hoogte te blijven van het Algorand nieuws, en te zien wat de ontwikkelingen zijn. Een verstandige belegger laat zich niet leiden door twitter, maar door websites en bronnen die met accuraat nieuws komen. 

Elke crypto heeft een lang termijn plan met ontwikkelingen op de blockchain technologie, zo ook ALGO. Door als belegger hiervan op de hoogte te zijn, en je in te lezen op websites zoals Reddit, kun je een verstandige keuze maken. 

Moet ik ALGO kopen?

Waar let je als belegger op wanneer je erover denkt om ALGO te kopen

Het is altijd zeer verstandig om te kijken naar het project achter de munt. Hoeveel onderzoek wordt er gedaan, en hoe vernieuwend is de crypto? Er zijn op dit moment meer dan duizenden verschillende crypto coins in omloop, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen. ALGO staat in de top coins van coinmarket, wat wel laat zien dat dit een positieve belegging kan zijn.

Wanneer een crypto veel ontwikkelingen op de agenda heeft staan brengt elke ontwikkeling een verwachting, en hiermee vaak een stijging in prijs. Of de ontwikkeling ook succesvol is zal resulteren in een koers stijging, of daling. Een van de belangrijkste aspecten voor elke belegger om naar te kijken is zijn eigen financiën, kun je het geld missen? Er is altijd een kans dat je het geld verliest, zo ook bij de Algorand koers. En wanneer je wilt investeren voor lang termijn moet je ook in staat zijn om zonder het geld kunnen leven, en hier geen hinder van ondervinden.

Binance

ALGO kopen

ALGO staat hoog in de ranglijsten, en is op elke crypto exchange te verhandelen. Het kiezen van de juiste crypto exchange kan heel erg persoonlijk zijn, maar we kunnen wel vertellen dat er een aantal zaken goed geregeld moeten zijn. Crypto exchanges zijn (nog) niet gereguleerd zoals wanneer je aandelen koopt. En ook het hebben van een cold wallet is cruciaal. Dit zorgt namelijk dat je jouw crypto veilig kunt bewaren. 

Iets waar veel beleggers gebruik van maken op dit moment is de optie tot staking. Zo kun je wanneer je besluit ALGO voor een langere periode vast te houden, een extra rendement verdienen door middel van staken. Ook zijn de kosten van een exchange uiteraard erg belangrijk, als belegger wil je natuurlijk geld verdienen, niet verliezen.

In onze ervaringen zijn Bitvavo en Binance heel erg goed, beide zijn ze voordelig, worden zo hoog aangeschreven. Ook bieden ze een mooi aanbod van diverse crypto aan, zo ook ALGO.

Conclusie

Algorand biedt met het Pure Proof of Stake consensus protocol een goede oplossing voor de problemen met decentralisatie, schaalbaarheid en veiligheid. Dankzij dit proces kan de Algorand-blockchain volgens de ontwikkelaars van het netwerk wereldwijd, gedecentraliseerd en veilig zijn. Nu het hiermee als eerste het Blockchain trilemma opgelost lijkt te hebben zet het nu de volgende stap om de groenste blockchain te worden.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.