2°C | Amsterdam

Alles over de detox van Sapje

INGEZONDEN MEDEDELING – Vandaag gaan we in op een van de meest gestelde vragen: waarom zou ik een sapkuur doen? Voordat wordt ingaan op alle redenen waarom er wordt aangeraden een sapkuur te doen, eerst een korte uitleg.  Wat is een sapkuur precies? Lees hier alles over de detox van Sapje.

Een sapkuur is een periode waarin iemand het eten van vast voedsel vervangt door rauw sap en/of bouillon. Dit is om het lichaam terug te brengen in zijn natuurlijke staat door het verwijderen van gezondheidsbedreigende bewerkte stoffen zoals suiker, geraffineerde olie en voedsel gekookt op hoge temperaturen. Daarnaast is er geen consumptie van alcohol, cafeïne of andere giftige stoffen tijdens een reinigingsperiode.

Waarom sap drinken zo goed voor je is

Sap onttrekt de vitaminen en mineralen uit fruit en groenten waardoor ze toegankelijker worden voor het lichaam om te verteren. De vloeibare voeding wordt gemakkelijk geabsorbeerd door het spijsverteringsstelsel waardoor de darmen kunnen rusten terwijl de cellen worden gevoed en afval/vastzittende deeltjes uit de dikke darm worden gespoeld.

Er zijn veel goede redenen en potentiële voordelen die samengaan met juicen.

Een betere algemene gezondheid

Vers sap, dat bestaat uit fruit en groenten, zit boordevol voedingsstoffen. Het drinken van sap versterkt de hoeveelheid vitaminen, mineralen en andere ontstekingsremmende stoffen die je in één keer in je lichaam krijgt. Uit een onderzoek van de Universiteit van Reading bleek dat sappen meer vitamine C bevatten dan gemengde dranken, zoals smoothies. Dit betekent dat je door sap te drinken veel meer vitamines binnenkrijgt dan normaal, zelfs als je normaal gesproken gezonde voeding eet en een zuiver dieet volgt.

Onderzoek van de Texas A&M University ontdekte een significante toename van de totale antioxidant capaciteit in het bloed van mensen die consequent wortelsap dronken over een periode van 3 maanden. Als gevolg daarvan was er een boost in antioxidant activiteit in de bloedbaan. Bovendien bevatten sappen micronutriënten, die een sleutelrol spelen bij de stofwisseling en de instandhouding van de weefselfunctie.

Samenvattend: Door te juicen krijg je veel meer voedingsstoffen binnen dan normaal, en mensen die regelmatig juicen hebben hogere niveaus van antioxidanten in hun bloed.

Ondersteun het ontgiftingsproces van het lichaam

Ontgifting is een natuurlijk proces dat het lichaam voortdurend ondergaat, en sapkuren kunnen dit proces helpen versnellen. Hoewel sap op zich niet “ontgift”, ondersteunen de voedingsstoffen die erin zitten de organen die betrokken zijn bij het ontgiften. Golan Raz, hoofd van de wereldwijde gezondheidsdivisie van Lycored, legt uit: “Verschillende soorten fruit en groenten bevatten verschillende groepen voedingsstoffen.

Het ‘geheim’ zit hem in het combineren van de soorten die van nature synergetisch zijn; met andere woorden, zullen samenwerken om ons te voorzien van een veilig en natuurlijk reinigend effect.” Detoxen is essentieel om afvalstoffen en gifstoffen uit het lichaam te spoelen, en het juiste dieet is essentieel om naast dat proces te werken.  Samenvatting: De diverse voedingsstoffen in sap helpen de organen bij het ontgiften.

Bevorder je spijsvertering

Honderdduizenden jaren lang waren onze voorouders gedwongen te vasten. Geen koelopslag, wisselende seizoenen en een gebrek aan prooidieren betekende dat onze darmen en lichamen regelmatig de kans kregen om uit te rusten en op te laden, omdat het spijsverteringsstelsel werd stilgelegd en de energie werd gebruikt om andere delen van het lichaam te genezen.

Vasten is een geweldige manier om dit oeroude proces na te bootsen. Niet alleen geef je het spijsverteringsstelsel een pauze, maar je overspoelt het met biologisch beschikbare voedingsstoffen die direct in het maagslijmvlies kunnen worden geabsorbeerd. Dit is de reden waarom sapvasten enorm heilzaam is gebleken voor mensen die lijden aan het ‘leaky gut’ syndroom.

Sappen bevatten ook enzymen die geweldig zijn voor de spijsvertering. Vitamine C, te vinden in citrusvruchten en bessen, is geweldig voor de ondersteuning van de mondhygiëne en helpt bij de ijzeropname. Vitamine A bevordert indirect de spijsvertering door het maagdarmkanaal gezond te houden.

Van gember is bekend dat het het proces versnelt waarbij voedingsstoffen van de maag naar de dunne darm gaan, wat de bijwerkingen van een trage spijsvertering kan verlichten en misselijkheid en pijn kan verhelpen. Een ander veelgebruikt sap ingrediënt, kurkuma, is geweldig voor de gezondheid van darmbacteriën en wordt al eeuwenlang gebruikt om maagstoornissen te behandelen. Interessant? Lees hier meer over sapvasten.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.