Alternatieve Bingo Spellen Voor De Echte Bingo Spelers

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bingo is een spel die we als kind allemaal gespeeld hebben. Het stamt af van lotto dat al in 1530 gespeeld werd. Dit oude spel is nog steeds in trek. Het spel bestaat uit een kaart met random cijfers erop. De bedoeling is dat je een bal draait uit de machine en als je het cijfer hebt mag je het afstrepen. Het wordt veel gespeeld op evenementen als een kerstmarkt, omdat je beloningen/cadeautjes krijgt als je een rij vol hebt. Speel online bingo als je minder tijd hebt om een evenement te bezoeken. Het is met de komst van het internet namelijk erg toegankelijk om even te spelen. Ook hier zitten beloningen aan vast.

Verschil Nederlands en Engels

Het grote verschil tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk is dat zij gebruik maken van 29 vakken en 90 ballen (Bingo 90). Nederland heeft 4 vakken minder en in de bingomolen liggen maar 75 ballen. Een belangrijk verschil daarbij is dat bingo 90 met 3 rijen is en 9 kolommen. Er is dus een verschil in de snelheid van bingo krijgen. Met meer ballen en kleinere rijen kan het zijn dat je sneller bingo hebt.  

Turbo bingo

Turbo bingo is eigenlijk gewoon een snellere versie. De snelheid heeft een grote invloed op het spel. Je krijgt je kaart niet meer vol als je een vak aan vergeet te kruisen. De ballen komen namelijk niet meer terug. Het spel is vooral voor mensen die normaal bingo saai vinden. Zo hoef je niet lang te wachten op de volgende ronde. Zo kan je lekker met je vrienden doorspelen, zodat je daarna nog een biertje kan drinken in de kroeg.

Minecraft bingo

Minecraft is al sinds dat het uitkwam een legendarisch spel. Miljoenen mensen zijn bekend met het spel en het is ook erg populair op sites zoals Youtube en streams op Twitch. Het doel is survivallen en bouwen, maar je kan ook strijden voor verschillende achievements. Op het internet zijn er verschillende minecraft bingokaarten te vinden, maar als je het leuk vind kan je er ook zelf een maken. Ben je al een gevorderde minecraft gamer kan je bijvoorbeeld 30 lastige opdrachten uitkiezen. Vervolgens laat je een site je random 20 van die opdrachten uitkiezen. Deze zet je neer op je bingokaart en het spelen kan beginnen! Zo maak je het gamen nog extra leuk. Je kan bijvoorbeeld ook nog grappige straffen toevoegen voor de verliezer.

Auto Spel bingo

Auto bingo is een hele bekende Nederlandse vorm van het spel. Deze ‘achterbankbingo’ is een leuk en origineel spelletje om de tijd te doden, als je 8 uur in de auto moet zitten voor de vakantie of in de file. Zo hoef je niet constant je zonen uit elkaar te houden als ze de handen in het haar vliegen. Ook zitten ze niet de hele tijd op de telefoon te loeren. Op internet kan je gratis kaarten downloaden. Het is ook leuk om ze zelf te maken of een kaartenset te kopen. Het leuke van achterbankbingo is dat je goed moet opletten. Zo kan er een koe op je kaart staan. Als je door de bergen van Italië rijdt moet je dan goed opletten. Een spel kan ook meerdere uren duren als niet iedereen oplet. Zo kan jij je voorsprong pakken als de rest slaapt. Maar niet vals spelen he 😉

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category