2°C | Amsterdam

Anna Paulowna krijgt AZC

HOLLANDS KROON – Dat is dinsdagavond besloten tijdens de raadsvergadering in de tijdelijke lokatie te Wognum. Op het VVD en Senioren Hollands Kroon na ging de voltallige raad akkoord met de komst van een AZC op deze plek.
Als alternatieven zijn de Robbenplaat en ‘Doppenberg’ bij Anna Paulowna aangewezen. Op dit moment is er geen behoefte van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers voor een nieuw azc in die regio. Maar nu de raad de plekken heeft gekozen, kan er snel geschakeld worden als de nood er ineens wel weer is.
Lees ook: Hollands Kroon zet zoektocht lokatie AZC toch voort

VVD en Senioren Hollands Kroon tegen komst AZC

Alleen de VVD en Senioren Hollands Kroon stemden tegen de locatie aan de Randweg. Beide partijen zijn in het geheel tegen een azc in de gemeente. De VVD wil liever dat de huidige vluchtelingen in Hollands Kroon beter begeleid worden om te integreren en de nieuwe vluchtelingen moeten in de regio waar zij vandaan komen worden opgevangen.
Lees ook: VVD wil keuze tussen AZC en vergunninghouders

Inwoners Hollands Kroon brengen 41 mogelijke lokaties aan.

De gemeente vroeg in aanloop naar dit besluit inwoners mee te denken over goede locaties voor een asielzoekerscentrum. In totaal werden er 41 locaties geopperd, die allemaal zijn beoordeeld.
 

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.