2°C | Amsterdam

Auto in de slip door blubber van koolcampagne in Waarland

WAARLAND – Op de kruising Andries Dekkerweg met de Waarlandsweg en de Speketersweg in Waarland is een auto in de slip geraakt door veel blubber op de weg. De auto reed rechtdoor, waarna de auto moest uitwijken en in de slip raakte. De auto heeft hierbij een paal omgereden en is vervolgens op zijn zijkant belandt.

De oorzaak zou zijn de koolcampagne die aan de gang, waardoor er veel klei op het wegdek belandt. Één vrouw uit de auto is nagekeken door het ambulancepersoneel, maar raakte niet gewond.

Schoonmaken en waarschuwen verplicht

Wanneer het wegdek vervuild raakt en er valt regen, kan de weg spiegelglad worden en ligt het slipgevaar om de hoek. Daarom moet degene die het vuil veroorzaakt volgens de wet ook zorgen dat het wegdek wordt schoongemaakt. Voorkom vervuiling van de weg door zoveel mogelijk modder van de wielen van de trekker en wagen te verwijderen, voordat u de weg oprijdt. Is de weg toch vuil dan zult u de weg schoon moeten vegen en spuiten. Is vervuiling onvermijdelijk? Informeer dan de wegbeheerder en plaats borden. Het is namelijk verplicht om bij de vervuilde plaatsen op de openbare weg een waarschuwingsbord te plaatsen. De borden moeten tijdig in de rechterberm gezet worden, op veilige afstand van de rijbaan en minimaal 75 tot 100 meter voor het begin van het gladde weggedeelte. Buiten de bebouwde kom moet de onderkant van het modderbord tenminste 1,20 meter boven de grond worden geplaatst. Het bord moet vanuit beide richtingen duidelijk zichtbaar zijn voor het verkeer.(Bron: LTO)

foto’s: Inter Visual Studio


Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.