Autodief staande gehouden op de Afsluitdijk bij Den oever

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Den Oever – De politie heeft gisteren op de Afsluitdijk een 39-jarige Heilooër opgepakt die er eerder op de dag bij een autodealer in Castricum onder het mom van een proefrit met een auto vandoor was gegaan. Behalve van diefstal van de auto wordt de man ook verdacht van het stelen van een mobiele telefoon in Sint-Pancras.
De man meldde zich gisterenmiddag bij de dealer aan de Oude Haarlemmerweg met de vraag of hij een proefrit mocht maken in een Ford Focus. Zoals iedereen die een proefrit wil maken, vroeg de dealer ook deze potentiële koper om z’n rijbewijs. 
Nadat de man z’n rijbewijs heeft overhandigd, kwam de dealer er al snel achter dat het om vals exemplaar ging. Het was al te laat: de man zat al in de auto, drukte het gaspedaal van de Ford Focus in een scheurde weg. Het autobedrijf deed onmiddellijk een oproep op Facebook en lichtte de politie in. 
Zelfde signalement
Niet veel later kreeg de politie vanuit Sint Pancras een melding van diefstal van een mobiele telefoon. Omdat de gedupeerde hetzelfde signalement gaf als de Castricumse dealer, koppelde de politie de zaken al snel aan elkaar. 
Uiteindelijk kon de man worden aangehouden op de Afsluitdijk, wat betekent dat hij vanaf de dealer zo’n negentig kilometer heeft gereden. 

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category