Avalanche verwachting

De Avalanche koers is het afgelopen jaar flink gestegen en de verwachtingen voor de koers 2023 zijn ook zeer positief. Steeds meer beleggers zien het nut in van beleggen in Avalanche. Maar wat is het precies, en wat zijn de geplande ontwikkelingen voor het komende jaar?

Hier in dit artikel gaan we iets dieper in op het project achter het Avalanche, om beter te begrijpen wat de toekomstverwachtingen zijn. Zaken zoals wie er achter het project zit, en wat het project inhoudt, wat de geplande ontwikkelingen zijn en wie het development team is, zijn erg belangrijk om te weten als belegger. Zo kun je namelijk een doordachte keuze maken wanneer je besluit te beleggen in Avalanche.

Ook gaan we iets dieper in op de crypto exchanges, en nemen Binance en Bitvavo als voorbeeld

Wat is Avalanche (AVAX)?

Met de explosieve groei van de crypt industrie is Avalanche vastberaden om Ethereum, momenteel een van de populairste blockchains voor slimme contracten, te overtreffen. Ben je benieuwd hoe? In dit artikel lees je alles over deze “Ethereum-killer”.

 

Avalanche is een open-source blockchain platform dat een veilig decentraal netwerk voor ontwikkelaars wil bieden dat een hoog aantal transacties per seconden kan verwerken. Avalanche richt zich met name op DeFi (Decentralized Finance) en ondersteunt de volledige Ethereum-ontwikkelingstoolkit.

Oudere platforms lopen tegen beperkingen aan op het gebied van centralisatie, schaalbaarheid en lage transactiekosten. Dit zijn de drie kernwaarden dat ieder project nastreeft maar in de meeste gevallen voldoen oudere blockchains maar aan twee van de drie vereisten. Dit staat bekend als het “Blockchain Trilemma”. Bitcoin en Ethereum zijn een voorbeeld van een platform waarbij veiligheid en decentralisatie geprioriteerd zijn maar schaalbaarheid naar de achtergrond is verdwenen. In het geval van Binance en Smart Chain, waarbij schaalbaarheid en veiligheid geprioriteerd zijn, heeft men in moeten leveren op decentralisatie.

Het uiteindelijke doel van Avalanche is het aanbieden van een wereldwijde beurs waar elk type activa gelanceerd of verhandeld kan worden en waarbij slimme contracten gebruikt kunnen worden. Dit is volledig gedecentraliseerd met een transactiesnelheid die vergelijkbaar is met het netwerk van VISA. En dit alles tegen lagere transactiekosten dan Ethereum.

Avalanche heeft een eigen ecosysteem van gedecentraliseerde financiën (DeFi) samen met gedecentraliseerde applicaties (DApps). Ook zijn er verschillende projecten op basis van Ethereum, waaronder TrueUSD en SushiSwap, geïntegreerd met Avalanche. Hoewel het platform toegewijd werkt aan het verbeteren van de interoperabiliteit tussen Ethereum en zijn eigen ecosysteem, doet het dat voornamelijk met behulp van bruggen.bitvavo buy

De werking van Avalanche

Om het Blockchain Trilemma aan te pakken maakt Avalanche gebruik van drie verschillende blockchains om zo een betrouwbaar platform te bieden.

  • X-chain

Dit is een DAG (Directted Acyclic Graph), een next-gen consensus protocol dat op grote schaal gebruikt kan worden. Het is de belangrijkste schakel tussen de keten en de hoofdketen en wordt gebruik om het AVAX-token samen met andere activa uit te wisselen en te ontwikkelen. Net als de standaard van ERC-20, volgen ook deze tokens een gestandaardiseerde set regels terwijl ze een ander consensusmechanisme gebruiken

  • C-chain

Hierop worden zowel gedecentraliseerde applicaties als slimme contracten gehost.

Daarnaast heeft het zijn eigen Avalanche Virtual-machine dat lijkt op de Ethereum Virtual Machine. Dit geeft ontwikkelaars de mogelijkheid gedecentraliseerde applicaties te kunnen splitsen die EVM-compatibel zijn en dus EthereumdApps over kunnen zetten naar Avalanche.

  • P-Chain

Hiermee worden validators gecoördineerd en de staking van tokens geregeld. Deze chain speelt een rol bij het maken van nieuwe blockchains.

Wat maakt Avalanche uniek?

Het modulaire systeem geeft iedereen de mogelijkheid verschillende bouwstenen van Avalanche te gebruiken bij het bouwen van een blockchain.

Door de interoperabiliteit kunnen verschillende blockchains met elkaar communiceren en elkaar aanvullen en ondersteunen.

Het aantal transacties per seconden (TPS) wat bij Avalanche op 6500 ligt is ontzettend hoog vergelijken met concurrent Ethereum.

AVAX

AVAX is de native token van Avalanche. De token heeft verschillende functies en wordt onder andere gebruikt als betaalmiddel voor de netwerkkosten, als beloningssysteem om te staken voor het Proof of Stake mechanisme en als rekeneenheid voor alle dApps binnen het ecosysteem.

Het maximale aantal tokens dat in omloop kan worden gebracht is vastgesteld op 720.000.000. Om de schaarste te vergroten worden de transactiekosten verbrand. Dit leidt tot een toename van het aantal transacties en een dalend aantal van de totale AVAX tokens.

Historie van Avalanche

In 2018 werd een paper verspreid door een pseudonieme groep genaamd Team Rocket waarin een nieuwe klasse van consensusprotocol werd voorgesteld met de naam “Avalanche”. Niet veel later reageerde Emin Gün Sirer:

“Iemand heeft gisteren dit artikel op IPFS en enkele IRC-kanalen laten vallen. Het beschrijft een nieuwe familie van consensusprotocollen die het beste van Nakamoto-consensus combineert met het beste van klassieke consensus. Grote doorbraak

Ava labsVlak daarna, ook in 2018, richtte Emin Gün Sirer Ava Labs op en werkte twee jaar lang aan de bouw van Avalanche. Emin Gün Sirer werkte, voordat hij Ava Labs oprichtte, onder andere mee aan de schaalvergroting van Bitcoin. Inmiddels heeft Ava Labs een groot team met zeer ervaren medewerkers.

Het Avalanche project is volledig door Ava Labs zelf gefinancierd via enkele privé en publieke verkooprondes. Zo werd er 18 miljoen dollar opgehaald bij investeringsmaatschappijen zoals Andreesen Horowitz en Polychain Capital. En meer dan 42 miljoen doller in minder dan 4,5 uur tijdens de ICO in 2020. Op 21 september 2020 werd het Avalanche mainnet officieel gelanceerd.

De verwachtingen en ontwikkelingen van het Avalanche project

Het is vastberaden om het platform beter dan ooit te maken en de grootste concurrent Ethereum achter zich te laten. In de komende maanden wordt er hard gewerkt aan:

Gebruikerservaring: Door de meest voorkomende workflows te consolideren zal Avalanche toegankelijker worden voor nieuwe crypto-gebruikers, betere beveiligingsfuncties opleveren en veelvoorkomende gebruikersproblemen op te lossen.

Avalanche-platform: Het Avalanche-platform is snel geëvolueerd om niet alleen nieuwe functies toe te voegen, maar ook de stabiliteit, prestaties en vergoedingen voor alle gebruikers en ontwikkelaars aanzienlijk te verbeteren.

Liquiditeit en ecosysteemgroei: Sinds de lancering van het mainnet is AVAX toegevoegd aan toonaangevende handelsplatforms over de hele wereld om snelle, betrouwbare toegang tot AVAX mogelijk te maken waar en wanneer mensen dat willen. Om deze snelle groei in het hele ecosysteem te ondersteunen, kreeg Ava Labs-team in 2020 meer dan 80 nieuwe medewerkers en meer dan 30 dit jaar onder wie ervaren leiders die Ava Labs vermogen uitbreiden om projecten van topkwaliteit te leveren op het gebied van engineering, bedrijfsontwikkeling en marketing.

Momenteel wordt Avalanche al ondersteund door prominente crypto bedrijven zoals Mike Novogratz’s Galaxy Digital, Bitmain en Initialized Capital. Onlangs is daar een samenwerking met Chainlink bijgekomen. In een interview zei John Wu, president van Ava Labs: “Het toevoegen van Chainlink-datafeeds aan de mix zal een DeFi-ecosysteem op Avalanche een kickstart geven”.

Avalanche Koers verwachting 2023 – 2025

Avalanche logoWanneer we proberen te voorspellen hoe een koers zal bewegen over een langere periode dan is dat elke keer toch heel erg moeilijk. De cryptocurrency koersen zijn erg bewegelijk en zeer gevoelig voor het dagelijkse nieuws. Het is dan ook verstandig om altijd op de hoogte te blijven van het Avalanche nieuws, en te zien wat de ontwikkelingen zijn. Een verstandige belegger laat zich niet leiden door twitter, maar door websites en bronnen die met accuraat nieuws komen. 

Elke crypto heeft een lang termijn plan met ontwikkelingen op de blockchain technologie, zo ook Avalanche. Door als belegger hiervan op de hoogte te zijn, en je in te lezen op websites zoals Reddit, kun je een verstandige keuze maken. 

Moet ik AVAX kopen?

Waar let je als belegger op wanneer je erover denkt om AVAX te kopen

Het is altijd zeer verstandig om te kijken naar het project achter de munt. Hoeveel onderzoek wordt er gedaan, en hoe vernieuwend is de crypto? Er zijn op dit moment meer dan duizenden verschillende crypto coins in omloop, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen. AVAX staat in de top coins van coinmarket, wat wel laat zien dat dit een positieve belegging kan zijn.

Wanneer een crypto veel ontwikkelingen op de agenda heeft staan brengt elke ontwikkeling een verwachting, en hiermee vaak een stijging in prijs. Of de ontwikkeling ook succesvol is zal resulteren in een koers stijging, of daling.

Een van de belangrijkste aspecten voor elke belegger om naar te kijken is zijn eigen financiën, kun je het geld missen? Er is altijd een kans dat je het geld verliest, zo ook bij de Avalanche koers. En wanneer je wilt investeren voor lang termijn moet je ook in staat zijn om zonder het geld kunnen leven, en hier geen hinder van ondervinden.

Binance

Avalanche (AVAX) kopen

Avalanche staat hoog in de ranglijsten, en is op elke crypto exchange te verhandelen. Het kiezen van de juiste crypto exchange kan heel erg persoonlijk zijn, maar we kunnen wel vertellen dat er een aantal zaken goed geregeld moeten zijn. Crypto exchanges zijn (nog) niet gereguleerd zoals wanneer je aandelen koopt. En ook het hebben van een cold wallet is cruciaal. Dit zorgt namelijk dat je jouw crypto veilig kunt bewaren. 

Iets waar veel beleggers gebruik van maken op dit moment is de optie tot staking. Zo kun je wanneer je besluit AVAX voor een langere periode vast te houden, een extra rendement verdienen door middel van staken. Ook zijn de kosten van een exchange uiteraard erg belangrijk, als belegger wil je natuurlijk geld verdienen, niet verliezen.

In onze ervaringen zijn Bitvavo en Binance heel erg goed, beide zijn ze voordelig, worden zo hoog aangeschreven. Ook bieden ze een mooi aanbod van diverse crypto aan, zo ook Avalanche. 

Conclusie

Avalanche is een open-source blockchain platform dat veilig, schaalbaar en gedecentraliseerd is. Door het “Blockchain trilemma  op te lossen is het een gevaarlijke concurrent voor Ethereum, Binance en Smart Chain.

 

 

Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs