Axie Infinity verwachting

De Axie Infinity koers is het afgelopen jaar flink gestegen en de verwachtingen voor de koers 2023 zijn ook zeer positief. Steeds meer beleggers zien het nut in van beleggen in Axie Infinity. Maar wat is Axie Infinity precies, en wat zijn de geplande ontwikkelingen voor het komende jaar?

Hier in dit artikel gaan we iets dieper in op het project achter Axie Infinity om beter te begrijpen wat de toekomstverwachtingen zijn. Zaken zoals wie er achter Axie Infinity zit en wat het project inhoudt, wat de geplande ontwikkelingen zijn en wie het development team is, zijn erg belangrijk om te weten als belegger. Zo kun je namelijk een doordachte keuze maken wanneer je besluit te beleggen in Axie Infinity.

Ook gaan we iets dieper in op de crypto exchanges, en nemen Binance en Bitvavo als voorbeeld.

Axie Infinity

De blockchain technologie kennen we inmiddels allemaal. Het bestaat al sinds de jaren tachtig en heeft meer aandacht gekregen naarmate de populariteit van cryptocurrency, zoals Bitcoin, is gegroeid. De nieuwste trend is blockchain-gaming, waarbij de blockchain technologie wordt gebruikt in de ontwikkeling van videogames. Eén van de meest toonaangevende blockchain-games van dit moment is Axie Infinity en in dit artikel vertellen we je wat Axie Infinity is en wat de game zo populair maakt.

Wat is Axie Infinity?

Axie Infinity is een, door Pokemon en Cryptokitties geïnspireerd, NFT-spel en ecosysteem dat is gebouwd op de Ethereum blockchain. Het economische ontwerp van blockchain wordt gebruikt om de spelers te belonen voor de bijdragen aan het ecosysteem. Gamers behouden de volledige toegang tot hun eigen activa, in tegenstelling tot traditionele spellen waarbij zowel het geld als de spelactiva eigendom blijven van de uitgever of ontwikkelaar.

Axie Infinity is uitgegroeid tot een sociaal netwerk met een grote groeiende gemeenschap waarin play-to-earn (P2E) centraal staat. Dit is een model waarbij spelers geld verdienen door te spelen, beloningen ontvangen en digitale activa verhandelen voor cryptocurrencies, die ze vervolgens kunnen ruilen voor fiat-geld en in het echte leven kunnen uitgeven. P2E is enorm populair geworden in 2021 binnen de cryptogemeenschap.

Blockchain-games zijn niet zo eenvoudig te spelen als traditionele games, maar naast Axie Infinity zijn ook CryptoKitties, The Sandbox en Decentraland het afgelopen jaar enorm populair gebleken. De wereldwijde pandemie heft hier zeker aan bijgedragen. Er zijn gamers die Axie Infinity in deze periode hebben gebruikt om extra inkomen te genereren.

Hoe werkt Axie Infinity?

Binnen het ecosysteem worden de gamekarakter Axies genoemd. Dit zijn NFT’s. Spelers kunnen vechten tegen monsters in Lunacia, het Axie Infinity-koninkrijk, of tegen andere echte Axie-trainers vechten. Als je wint, krijg je een Smooth Love Potion (SLP), een token die je weer kan gebruiken voor het fokken van Axies.

Met Axie Infinity kun je zowel gamen als je in-game items verkopen voor Axie Infinity tokens. Hiervoor is een eigen marktplaats ontwikkeld waar je bijvoorbeeld in de Axies kunt handelen. Met de opbrengsten kan je vervolgens weer betere Axies kopen.

Axie infinity verwachting

Axie Infinity Shard (AXS) en Smooth Love Potion (SLP)

Axie Infinity heeft van oorsprong twee verschillende cryptocurrencies; de AXS en de SLP, beide ERC-20-tokens.

AXS is een governance-token dat in november 2020 is gelanceerd en het totale aanbod is vastgesteld op maximaal 270 miljoen. De tokens kunnen worden verdiend door het spel te spelen, ze kunnen worden gekocht of worden verhandeld. Aan het einde van elk seizoen worden AXS-tokens uitgereikt als beloning aan de beste spelers.

De SLP-token wordt gebruikt voor het fokken van nieuwe Axies en een beroemd onderdeel in de E2P beweging. Het token heeft een onbeperkte voorraad en kan worden verkregen door dagelijkse missies te voltooien en tegen andere spelers te vechten. De SLP-tokens worden verbrand zodra ze voor de fokkerij zijn gebruikt, en er is een beperkt aantal dat je per dag kunt bewerken.

Historie en team

In 2018 werd het spel Axie Infinity uitgebracht door Sky Mavis, een op technologie gerichte gamestudio. Het team achter Axie Infinity heeft een hoofdkantoor in Ho Chi Minh City in Vietnam met Trung Thanh Nguyen als CEO.

Axie Infinity is gebouwd met als doel om mensen op een leuke en leerzame manier kennis te laten maken met de blockchaintechnologie.

Samenwerkingen

Onlangs is Axie Infinity een samenwerking aangegaan met Verasity, een protocol- en product laag blockchain-platform gericht op esports en video-entertainment, voor de FTX GalAxie Cup 2021. Verasity maakt gebruik van een gepatenteerde ‘Proof of View’-blockchaintechnologie voor het delen van video’s.

De verwachtingen en ontwikkelingen van het Axie Infinity project

Sinds 2018 timmert het team van Axie Infinity hard aan de weg en als we de roadmap moeten geloven hebben ze grootse plannen voor de toekomst. Het uiteindelijke doel is het creëren van een applicatie waarbij gamers toegang hebben tot het gehele Axie Infinity ecosysteem bestaande uit onder andere:

  • Sociaal netwerk
  • Marktplaats
  • Breeding game
  • Lunacia SDK: hiermee kunnen ontwikkelaars games maken waarbij ze gebruik maken van de Axie Infinity middelen.

FTX Galaxy cup axie infinity verwachtingDaarnaast wil Axie Infinity geleidelijk evolueren naar een gedecentraliseerde organisatie die eigendom is van de gemeenschap. Door AXS te verdelen onder de spelers en stakers zal het eigendom niet langer geconcentreerd zijn bij Sky Mavis. Dit proces zal geleidelijk gebeuren en Sky Mavis hoopt in 2023 niet langer het meerderheidsstem te bezitten.

De eerste stap is begin 2021 gezet door het vrijgeven van het dashboard waarbij houders van AXS hun tokens kunnen inzetten en daarmee hun stem kunnen uitbrengen over onderwerpen als welke teams financiering uit het ecosysteemfonds moeten krijgen en hoe de schatkist van de Axie Infinity-gemeenschap moet worden verdeeld.

Begin 2022 zal het stem systeem worden uitgebreid door de mogelijkheid van meer stemmen in de keten over kleinere problemen. De manier waarop stemmen worden geteld zal veranderen van 1 token 1 stem naar kwadratisch stemmen.

Als alles volgens plan verloopt zal in september 2023 Axie Infinity een decentrale organisatie zijn. AXS houders kunnen onder andere stemmen over de vraag of Axie Infinity Limited Sky Mavis blijven betalen om Axie Infinity te ontwikkelen, of Axie Infinity de door Sky Mavis gecreëerde markt moet blijven gebruiken en of de Community Treasury moeten worden gebruikt om AXS-houders en de bredere Axie-gemeenschap te belonen.

AXS houders kunnen niet over alles beslissen, de levering van tokens die ijzersterk zijn in slimme contracten is daar een van.

Axie Infinity koers verwachting 2023 – 2025

Wanneer we proberen te voorspellen hoe een koers zal bewegen over een langere periode dan is dat elke keer toch heel erg moeilijk. De cryptocurrency koersen zijn erg bewegelijk en zeer gevoelig voor het dagelijkse nieuws. Het is dan ook verstandig om altijd op de hoogte te blijven van het Axie Infinity nieuws, en te zien wat de ontwikkelingen zijn. Een verstandige belegger laat zich niet leiden door twitter, maar door websites en bronnen die met accuraat nieuws komen. 

Elke crypto heeft een lang termijn plan met ontwikkelingen op de blockchain technologie, zo ook Axie Infinity. Door als belegger hiervan op de hoogte te zijn, en je in te lezen op websites zoals Reddit, kun je een verstandige keuze maken. 

Moet ik AXS of SLP kopen?

Waar let je als belegger op wanneer je erover denkt om AXS of SLP te kopen? 

Het is altijd zeer verstandig om te kijken naar het project achter de munt. Hoeveel onderzoek wordt er gedaan, en hoe vernieuwend is de crypto? Er zijn op dit moment meer dan duizenden verschillende crypto coins in omloop, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen.

Wanneer een crypto veel ontwikkelingen op de agenda heeft staan brengt elke ontwikkeling een verwachting, en hiermee vaak een stijging in prijs. Of de ontwikkeling ook succesvol is zal resulteren in een koers stijging, of daling.

Een van de belangrijkste aspecten voor elke belegger om naar te kijken is zijn eigen financiën, kun je het geld missen? Er is altijd een kans dat je het geld verliest, zo ook bij de Axie Infinity koers. En wanneer je wilt investeren voor lang termijn moet je ook in staat zijn om zonder het geld kunnen leven, en hier geen hinder van ondervinden.

SLP EN AXS logos

AXS of SLP kopen

Het kiezen van de juiste crypto exchange kan heel erg persoonlijk zijn, maar we kunnen wel vertellen dat er een aantal zaken goed geregeld moeten zijn. Crypto exchanges zijn (nog) niet gereguleerd zoals wanneer je aandelen koopt. En ook het hebben van een cold wallet is cruciaal. Dit zorgt namelijk dat je jouw crypto veilig kunt bewaren. 

Iets waar veel beleggers gebruik van maken op dit moment is de optie tot staking. Zo kun je wanneer je besluit een coin voor een langere periode vast te houden, een extra rendement verdienen door middel van staken. Ook zijn de kosten van een exchange uiteraard erg belangrijk, als belegger wil je natuurlijk geld verdienen, niet verliezen.

In onze ervaringen zijn Bitvavo en Binance heel erg goed, beide zijn ze voordelig, worden zo hoog aangeschreven. Ook bieden ze een mooi aanbod van diverse crypto aan, zo ook AXS en SLP.

Conclusie

Met Axie Infinity kan je, simpel gezegd, geld verdienen door het spelen van de videogame. Met behulp van de blockchain is een echte economie ontworpen met een earn-to-play (E2P) model. Axie Infinity heeft twee ERC-20-tokens, AXS en SLP. De eerste is een governance token dat je kan staken of een passief inkomen mee kan verdienen. Het SLP-token is een belangrijk token in de game die je kan verdienen, verhandelen en verkopen. Axie Infinity heeft sinds het in 2018 op de markt is gekomen al veel bereikt en de roadmap belooft nog veel meer voor de toekomst.

 

Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs