2°C | Amsterdam

Bagger, industriële slibben, filterkoek, niet-reinigbare grond en asbest straks naar Afvalzorg Middenmeer

MIDDENMEER – In april 2022 wordt de stortlocatie voor bedrijfsafval in Nauerna gesloten. In Noord-Holland en Flevoland zijn dan nog twee stortlocaties over voor afval dat niet hergebruikt of verbrand kan worden: Middenmeer en Lelystad. Dit niet af te breken afval is afkomstig van bedrijven en bestaat uit bagger, industriële slibben, filterkoek, niet-reinigbare grond en asbest.

Uitbreiding locatie Middenmeer

Huishoudelijk afval wordt verbrand in Alkmaar en Amsterdam. Voor (bedrijfs)afval dat niet op die manier verwerkt kan worden, is een veilige verwerking en opslag nodig. Dit gebeurde al op het terrein in de voormalige Wieringenmeer. Nu Nauerna wegvalt, lijkt uitbreiding van deze locatie noodzakelijk. Volgens het Nederlandse Afvalbeleid, gericht op voorkomen en recyclen van afval, mogen er namelijk  geen nieuwe stortlocaties bij komen. Hoeveel afval er op de locatie in Middenmeer na april 2022 gestort wordt, is afhankelijk van het aanbod en het succes van het afvalbeleid.

Informatieavond

In onze regio zijn drie bedrijven actief: Afvalzorg, HVC en Sortiva. Het storten van afval dat niet gerecycled of verbrand kan worden, gebeurt onder de vlag van Afvalzorg. Maar welke afvalstromen worden nu eigenlijk gestort op Wieringermeer? Onder welke voorwaarden vindt dit plaats en wie controleert dit? En hoe zit het met de zogenaamde ontheffingsstromen? Tijdens een speciale informatieavond begin juli krijgt u antwoord op deze vragen. Wilt u de bijeenkomst bijwonen? Meld u dan aan via [email protected]. U ontvangt dan een link voor een digitale Teams vergadering en de definitieve datum per mail.

Vragen?

Bel met Afvalzorg via 088 – 801 08 01 of stuur een mail naar [email protected].

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.