2°C | Amsterdam

Bedrijfsafval NV Afvalzorg grootste bron van stankoverlast HVC terrein Middenmeer

MIDDENMEER – Niet de composteringsapparatuur ook niet de vuilnisbelt zelf maar de tijdelijke opslag van bedrijfsafval van de firma NV Afvalzorg uit Assendelft blijkt de grootste veroorzaker van alle klachten over stankoverlast van de vuilnisbelt in de Wieringermeer te zijn.
In Oktober ging HVC er nog vanuit dat een kapotte biofilter de boosdoener van de stankoverlast was, maar dat niet het geval te zijn. Na verder onderzoek is HVC tot de conclusie gekomen dat de meeste overlast afkomstig is van het bedrijfsafval dat door NV Afvalzorg tijdelijk op het terrein wordt opgeslagen. Op het verzoek van HVC om de boel af te dekken heeft NV Afvalzorg negatief gereageerd, “Het kost teveel geld,” volgens NV afvalzorg.
Het bedrijfsafval dat daar tijdelijk wordt opgeslagen is voor de vuilverbrandingsovens van het Amsterdamse afval- en energiebedrijf die het zelf niet kan opslaan. In totaal heeft NV Afvalzorg er gemiddeld 30.000 ton aan bedrijfsafval liggen waar ook organisch materiaal tussenzit en juist dat is de bron van alle ergenis. HVC heeft daarom NV Afvalzorg opdracht gegeven om er voor te zorgen dat er zo weinig mogelijk van dit organisch afval nog tussen het afval zit en dat het afval ook veel dichter inelkaar wordt geschoven.
In totaal heeft HVC over 2016 al 41 klachten van omwonenden binnengekregen, in 2015 waren dit er maar 6. Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied zegt tegen Medemblik Actueel dat er een geurenonderzoek bezig is om zo de exacte bron van de stankoverlast te kunnen achterhalen, maar tot nu toe zijn er geen overtredingen geconstateerd.
PWF voorman Siem Zeilemaker maakt zich al langer boos over de vaak enorme overlast van de vuilnisbelt en op de uitnodiging van HVC om eens een keertje ’s avonds te komen kijken reageerde Zeilemaker gepikeerd dat hij juist overdag het afval wil zien en niet in het donker als er niets te zien valt door de duisternis.
Magreet Schermer uit Medemblik is zelfs een heuze actie gestart om voor eens en altijd verlost te worden van de vaak misselijkmakende stank afkomstig van de vuilnisbelt.

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk en voedzaam recept? Zoek niet verder! Ons borstplaat recept is perfect voor elke gelegenheid. Het is makkelijk te maken,
Op zoek naar een heerlijk nieuw recept om uit te proberen? Bokkenpootjes zijn een traditionele Nederlandse traktatie die perfect zijn voor elke gelegenheid. Ze

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.