2°C | Amsterdam

Begraafplaats Stroe getroffen door de Iepenziekte

STROE – Op de begraafplaats Stroe zijn negen gemeentelijke iepen besmet geraakt met de iepziekte. Deze besmettelijke boomziekte tast iepen aan waardoor deze binnen korte tijd afsterven.
De begraafplaats op Stroe geldt als bijzondere locatie. De gemeente heeft opdracht gegeven om de zieke bomen zo snel mogelijk te verwijderen. De iepen op de begraafplaats worden ieder jaar ingeënt met een middel tegen de iepziekte, maar dit geeft geen 100% garantie dat de iepziekte niet meer kan toeslaan.
De iep en iepziekte
Ongeveer een op de vier bomen in Hollands Kroon is een iep. De iep is een typisch Hollandse boom die in het verleden massaal is aangeplant in de kustgebieden, vooral vanwege zijn goede bestendigheid tegen de (zoute) zeewind. Het grote nadeel vormt echter de iepziekte. Deze besmettelijke ziekte heeft vooral de laatste 20 jaar stevig huisgehouden in het iepenbestand.
Zieke iep in eigen tuin?
Heeft u een zieke iep in uw tuin? Dan bent u zelf verantwoordelijk voor het verwijderen van de boom. Om besmettingsgevaar te voorkomen is het wenselijk dat zieke iepen tijdig worden verwijderd. Het is niet verplicht. Twijfelt u of de iep ziek is? Neem dan gerust contact op met de afdeling Openbare Ruimte via tel. 088 – 321 5000.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.