2°C | Amsterdam

Belager wijkagent Nieuwe Niedorp mogelijk ontoerekeningsvatbaar verklaard.


ALKMAAR – ‘Ik maak je dood, ik schiet je door je kop, ik knal je af’, allemaal bedreigingen aan het adres van de wijkagent in Nieuwe Niedorp door Hans G.(54) uit ’t Veld. Behalve doodsbedreiging heeft G. ook de wijkagent bestookt met vele honderden sms’jes
De wijkagent bemiddelde tussen G. en een echtpaar waar G. ruzie mee had, waarna G. ook de wijkagent begon te bedreigen en te stalken.  Dit liep op het laatst zo erg uit de hand dat G. de wijkagent bij het zwembad waar hij op dat moment met zijn dochter was begon te bedreigen met de dood.  Diverse getuigen hebben dit gezien en gehoord.
Het echtpaar zelf werd ook diverse keren met de dood bedreigd door G.
Uit onderzoeken door een psychiater en de reclassering blijkt dat G. deels verminderd of geheel ontoerekeningsvatbaar moet worden verklaard ten tijde van zijn bedreigingen en stalking.  G. volgde de wijkagent zelfs toen deze zijn dochter naar het zwembad bracht en daar wederom de wijkagent met de dood bedreigde, dit ten overstaan van diverse getuigen.
De Officier van Justitie vond alle feiten bewezen maar moest toch een eis in delen maken. Mocht G. ontoerekeningsvatbaar worden verklaard dan is opname in een psychiatrisch ziekenhuis de eis van de officier van justitie, maar mocht G. niet ontoerekeningsvatbaar worden verklaard dan is de eis 6 weken celstraf met een proeftijd van 3 jaar en een contactverbod van 3 jaar. Met daarbij dat als G. het contactverbod overtreedt hij voor elke overtreding 6 dagen de cel in moet.
Uitspraak over 2 weken op 6 juni om 1 uur.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.