2°C | Amsterdam

Betere beveiliging na twee branden in De Schar Schagen

REGIO – Er komt ’s nachts extra beveiliging bij De Schar in Schagen. Net als vorige week ontstond er afgelopen nacht brand in de instelling voor jongeren met een verstandelijke beperking. Organisatie de Prinsenstichting neemt nu maatregelen.
De politie doet vandaag opnieuw onderzoek naar de oorzaak van de brand, die uitbrak op de begane grond van de instelling. Alle bewoners werden uit voorzorg ondergebracht in een sportzaal op het terrein.

‘Opmerkelijk’

Twee keer brand in zo’n korte tijd is op z’n minst opmerkelijk, vindt regiomanager Hein Meertens. “Ik geloof niet in toeval. Maar toeval moet wel eerst uitgesloten zijn voor je conclusies kunt trekken. We wachten het onderzoek dan ook maar rustig af.”
De branden zorgen voor veel onrust onder de bewoners van De Schar. “Er is een soort angst. Bewoners en hun familie maken zich zorgen. We hebben daarom ook besloten om in de nacht extra beveiliging in te zetten.
En er wordt veel met de bewoners gepraat. Een brand meemaken is een traumatisch. Onze gedragswetenschappers maken nu overuren om helderheid bij de jongeren te verschaffen.”
Voor veertien bewoners is een alternatieve woonplek gezocht. Zij kunnen door de brand voorlopig niet terug naar De Schar.

Related Articles

In Nederland wordt Moederdag gevierd op de tweede zondag van mei. Dit jaar is dat op 8 mei. Moeders krijgen bloemen, kaarten, en vaak

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.