2°C | Amsterdam

Bezoek kleinzonen gesneuvelde vliegers WOII

WIERINGERMEER – Op 9 september 2016 komen twee kleinzonen  van twee verongelukte vliegers uit de tweede wereldoorlog op bezoek in de Wieringermeer. Gavin Davis, kleinzoon van de flight engineer Davis  en Ivor Allchin kleinzoon van de pilot McFarland  komen om hun grootvaders te herdenken.
Aanjager hiervan is Mark Hakvoort (Slootdorp). Hij is met een flinke dosis energie bezig met onderzoek naar de verhalen achter deze gesneuvelden van de Whitley en Lancaster vliegtuigen. Ook zoekt hij uit in welk toestel zij gevlogen hebben, waar en wanneer.
Op vrijdag zullen de gasten ’s ochtends een bezoek brengen aan het War Cemetery te Bergen op Zoom,  hier liggen deze vliegers begraven. Tegen 12.00 uur arriveert het bezoek in de Wieringermeer. Bij de Cultuurschuur sluiten genodigden uit de polder zich aan bij de groep. Er zal deze middag een programma afgewerkt  worden waarbij de gasten naar de plaatsen gaan waar de vliegtuigen neer gestort zijn en naar het ‘gat van de dijk’.
Kranslegging om 17 uur voor iedereen toegankelijk
Om 17.00 is er op de Algemene Begraafplaats in Middenmeer een afsluitende ceremonie waarbij een kranslegging en het blazen van de ‘Last Post’ de dag afsluiten. Bij dit officiële gedeelte is iedereen welkom die deze vliegers de laatste eer willen bewijzen.

Related Articles

In Nederland wordt Moederdag gevierd op de tweede zondag van mei. Dit jaar is dat op 8 mei. Moeders krijgen bloemen, kaarten, en vaak

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.