2°C | Amsterdam

Bidboek Afsluitdijk aangeboden.

DEN OEVER – Dit bidbook heeft als doel de inzet van lokale ondernemers bij de versterking van de Afsluitdijk te stimuleren, om een impuls te geven aan de regionale economie. DNA is een samenwerking van de provincies Noord-Holland, Fryslân en de gemeenten Hollands Kroon, Súdwest-Fryslân en Harlingen. 
Rijk en regio werken samen aan de versterking en vernieuwing van het internationale icoon ‘De Afsluitdijk’. Het Rijk (Rijkswaterstaat) is verantwoordelijk voor de versterking van de veiligheid van de dijk en de vergroting van de afvoercapaciteit. DNA (de regio) is verantwoordelijk voor de ambities op het gebied van duurzame energie, natuur, ruimtelijke kwaliteit en recreatie en toerisme. Samen werken Rijk en regio aan een veilige, duurzame, aantrekkelijke en toekomstbestendige dijk.

Economische effecten

In het bidbook staan 190 bedrijven, afkomstig uit de regio rond de Afsluitdijk. Van Noord-Hollandse en Friese bedrijven uit de grond-, weg- en waterbouw, tot reclame en horecabedrijven. Aannemers die een aanbieding doen op het contract dat Rijkswaterstaat in 2018 op de markt brengt, worden gestimuleerd de regionale economie te betrekken door de inzet van lokale ondernemers. De economische effecten voor de regio kunnen groot zijn. Een analyse van onderzoeksbureau Ecorys laat zien dat het effect voor de regio kan liggen tussen de 200 en 400 tijdelijke banen per jaar. Bij een uitvoeringstermijn van vier jaar gaat het dan om 800 tot 1.600 banen.

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk nieuw recept om uit te proberen? Bokkenpootjes zijn een traditionele Nederlandse traktatie die perfect zijn voor elke gelegenheid. Ze
Wilt u ook een heerlijk bolus recept maken? Een bolus is een soort voedsel dat populair is in veel landen over de hele wereld.

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.