Biefstuk-Spellen & Waterspelen bij zeer geslaagde Kermisdagen Zijdewind

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

ZIJDEWIND – De laatste kermis dag in Zijdewind was weer geweldig, een record aantal deelnemers bij de spellen die dit jaar al om 10 uur begonnen. Er werd weer wat afgekeezd in de kermistent, 60 personen waren hiervoor vroeg uit de veren gegaan waar het aantal deelnemers aan de spellen zelfs 75 bedroeg.

Natuurlijk waren er ook weer een aantal aanwezig die maandag ook met het kegelen mee hadden gedaan, en dat werd gewonnen door Malou Houtenbos met als 2e Gerda Kolken en 3e Clenda v.d. Kroon.

Bij het Keezen wisten de broer en zus Vincent en Agnes Klaver met 132 punten de eerste prijs in de wacht te slepen, waar iedereen tijdens de spellen van koffie en heerlijke brood met biefstuk werden voorzien.

Hierna om ca 12.30 uur ging de steeds groter wordende mensen massa naar de vijver bij de Rotonde voor de traditionele Waterspelen.

Het Kermiscomité had weer iets moois bedacht waar met een touw aan een verrijker getracht moest worden de overkant van het water te komen om vervolgens over een loopplank weer terug over de vijver naar de overkant te gaan. De deelnemende koppels bestonden uit vier personen waarvan minimaal één dame die door vier deelnemers van een ander koppel met krachtige waterstralen behoorlijk gehinderd werden.

De meeste deelnemers raakten dan ook meerdere keren in de vijver wat voor enorm veel hilariteit en spektakel zorgde. Na afloop van de waterspelen weer terug naar het kermisterrein waar ook nog Jeudeboele gespeeld werd, de kinderspelen werden gehouden en een film gedraaid werd.

De laatste bezigheden waren tot in de laatste uurtjes in de Kermistent, waar een volle tent weer heeft genoten van GUTZ (Groeten uit Zijdewind), met een afwisselend programma van lokale bandjes uit Zijdewind en de omliggende dorpen.

De voorbereidingen verliepen als een speer, dus dat beloofde weer een spectaculaire en knotsgezellige avond te worden en ook nu weer met vele nieuwe aanmeldingen . De verwachtingen werden zelfs overtroffen en de Zijdewinderkermis werd met prachtige optredens en oergezellig zonder narigheid afgesloten.

Het kermiscomité en alle vrijwilligers kunnen terug zien op een zeer geslaagd volksfeest waar iedereen weer enorm van heeft genoten.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category