2°C | Amsterdam

Bietenstroop

Bietenstroop recept

Op zoek naar een heerlijke manier om je leven wat zoeter te maken? Bietensiroop is een fantastisch en gezond alternatief voor verwerkte suiker. Het wordt gemaakt van bieten, die van nature zoet zijn en boordevol voedingsstoffen zitten. Dit recept is eenvoudig te maken en perfect om zoetheid toe te voegen aan allerlei gerechten.

Je kunt het gebruiken als topping op yoghurt of ijs, of meng het in smoothies of bakrecepten. Probeer deze gezonde en heerlijke siroop vandaag nog!

Bietenstroop ingrediënten

Om bietensiroop te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig: bieten, suiker, water en azijn. De bieten worden in water gekookt tot ze zacht zijn en dan gepureerd. De puree wordt gecombineerd met suiker en azijn, en gekookt tot het ingedikt is.

In deze video kun je de uitleg over dit recept stap voor stap volgen.

Bietenstroop alternatieve

Er zijn een paar verschillende bietsuikervervangers die gebruikt kunnen worden in plaats van gewone suiker. De eerste is honing, die een vergelijkbare smaak heeft als bietsuiker en op dezelfde manier kan worden gebruikt. Honing heeft ook extra voordelen voor de gezondheid, zoals antibacteriële en antivirale eigenschappen.

Een andere optie is agave nectar, die wordt gemaakt van de agave plant. Agave nectar is zoeter dan honing en heeft een iets andere smaak, maar het kan ook op dezelfde manier als honing in recepten worden gebruikt. Tot slot is er stevia-extract dat afkomstig is van de bladeren van de Stevia rebaudiana-plant.

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk en voedzaam recept? Zoek niet verder! Ons borstplaat recept is perfect voor elke gelegenheid. Het is makkelijk te maken,

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.