Biljarters Wieringermeer 4e bij gewestelijke kampioenschappen

LAMBERTSCHAAG – Team BCL 2 uit Lambertschaag speelde eind mei de halve finale in de C4 klasse in het biljartcentrum De Sport in Weteringbrug. Een andere halve finale met daarin de Dames Bont Paard 1 uit Abbekerk werd in Beverwijk verspeeld.
BCL werd eerste met 12 partijpunten voor en 6 tegen en toernooigemiddelde van 96.32. De Band 5 werd tweede met 10 partijpunten voor en 8 tegen en een toernooigemiddelde van 89.40.
Het team Dames Bonte Paard 1 werden ook kampioen met 12 punten voor en 6 tegen en een toernooigemiddelde van 93.51. Wieringermeer 85 werd in Beverwijk tweede met 12 punten voor en 6 tegen en een toernooigemiddelde van 91.12.
De volgende dag streden deze vier teams in Beverwijk om het gewestelijk kampioenschap. BCL verloor de eerste ronde van Dames Bonte Paard met 2-1. Na de tweede ronde stond het team uit Abbekerk bovenaan en BCL tweede.
In de derde ronde verloren de vrouwen en BCL allebei één wedstrijd. Met een snelle berekening uit het hoofd, leken de dames gewestelijk kampioen te zijn en daarom werden zij al gefeliciteerd door BCL. Daarna kwam de wedstrijdleider met de uitslag.
Vierde was de Wieringermeer en derde De Band uit Alkmaar. Toen vermeldde de wedstrijdleider een verrassing. Hij had gezien dat BCL de dames al hadden gefeliciteerd en zei toen dat de Dames Bonte Paard tweede waren met 12 punten voor en 6 tegen en een toernooigemiddelde van 86.67 en BCL eerste met 12 punten voor en 6 tegen en een toernooigemiddelde van 89.31.
Voor BCL een volslagen verrassing en nu werden zij gefeliciteerd door de dames en de andere deelnemers. Een knappe prestatie van de twee teams uit West-Friesland.
BCL doet zondag 25 juni mee om de landstitel in Nieuwegein.