Binance Coin verwachting

De Binance Coin (BNB) koers is het afgelopen jaar flink gestegen en de Binance Coin verwachtingen voor de koers 2023 zijn ook zeer positief. Steeds meer beleggers zien het nut in van beleggen in deze Coin. Maar wat is het precies, en wat zijn de geplande ontwikkelingen voor het komende jaar?

Hier in dit artikel gaan we iets dieper in op het project achter Binance Coin om beter te begrijpen wat de toekomstverwachtingen zijn. Zaken zoals wie er achter zit en wat het project inhoudt, wat de geplande ontwikkelingen zijn en wie het development team is, zijn erg belangrijk om te weten als belegger. Zo kun je namelijk een doordachte keuze maken wanneer je besluit te beleggen in Binance Coin.

Ook gaan we iets dieper in op de crypto exchanges, en nemen Binance en Bitvavo als voorbeeld.

Wat is Binance Coin?

In de wereld van de crypto kan het niet anders dan dat je de naam Binance kent. In dit artikel bespreken we de Binance Coin, de token van de grootste exchanges van dit moment.

De Binance Coin (BNB) is de utility token van Binance. De coin is ontwikkeld met als doel het crypto platform te versterken en activiteiten te voeden om zo een duurzaam ecosysteem te creëren.

Tijdens de ICO die plaatsvond op 26 juni 2017 werd de, toen nog ERC-20 token, voor het eerst uitgegeven. De totale voorraad bedroeg 200 miljoen tokens waarvan er 100 miljoen werden uitgegeven tijdens de ICO. Daarnaast ging 40 procent (80 miljoen tokens) naar het oprichtende team en 10 procent (20 miljoen tokens) naar angel-investeerders.

In april 2019 lanceerde Binance haar eigen blockchain onder de naam Binance Chain. Vanaf dat moment draaide de Binance coin niet langer op het Ethereum netwerk maar migreerde als native token naar de Binance blockchain waar het een technische standaard BEP-2 kreeg. Vanaf datzelfde jaar werd beslist dat 20 procent van de kwartaalwinst zal worden verbrand. Deze tokenburn heeft als doel de waarde van Binance Coin op te krikken en toekomstige inflatie tegen te gaan.

Begin september 2020 werd de Binance Smart Chain gelanceerd, een nieuwe blockchain die onder andere DeFi mogelijk maakt. Hierdoor ontstond er een derde versie van de Binance Coin, het BEP-20BNB token. Ondanks dat het verschillende versies zijn hebben ze allen dezelfde waarde. Ze verschillen enkel in het feit dat ze op verschillende blockchains verhandeld kunnen worden.

Binance Coin kan voor meerdere doeleinden worden gebruikt. In de eerste jaren na de lancering kregen tokenhouders 50 procent korting op de transactiekosten. Deze korting werd later teruggedraaid naar 25 procent. Daarnaast is het bezitten van Binance Coins noodzakelijk indien je wil deelnemen aan de IEO’s (Initial Exchange Offerings). Ook kunnen gebruikers een commissie in de vorm van tokens verdienen wanneer ze nieuwe gebruikers introduceren op het platform.

Binance

Binance

Op 14 juli 2017 werd het in China gevestigde Binance gelanceerd door oprichter Changpeng Zhao, CTO van OKCoin. Samen met Yi He, die vlak na de lancering toetrad tot het Binance team, wisten ze Binance binnen zes maanden het grootste Bitcoin en altcoin platform te maken.

Binance Chain

Bij het ontwerpen van de Binance Chain lag de focus voornamelijk op het ondersteunen van Binance DEX. Het doel is een snelle verwerking van transacties tegen lage transactiekosten. Doordat het platform niet schaalbaar genoeg is zijn slimme contracten of comptabiliteit met het Ethereum netwerk niet mogelijk.

Binance Smart Chain

Deze blockchain loopt parallel aan de Binance chain maar beschikt, in tegenstelling tot Binance Chain, over een slimme contract-functionaliteit en compatibiliteit met de Ethereum Virtual Machine (EVM). Binance Smart Chain is ontworpen met als doel de hoge doorvoer van Binance Chain intact te laten en slimme contracten in het ecosysteem te introduceren. Het is dus geen nieuwe versie van Binance Chain en ook geen layer-two of sidechain-platform. Het zijn twee afzonderlijke blockchains die wel de mogelijkheid hebben met elkaar te communiceren.

Binance Smart Chain maakt gebruik van een Proof-of-Stake Authority (PoSA) consensusalgoritme waarbij deelnemers Binance Coins inzetten om validator te worden. Als ze een geldig blok voorstellen, ontvangen ze transactiekosten van de transacties die erin zijn opgenomen. Dit wijkt af van Proof of Stake waarbij veelal tokens als beloning voor het valideren wordt ontvangen.

Een belangrijke toepassingsmogelijkheid van Binance Smart chain is DeFi. Hiervan is PancakeSwap (CAKE) momenteel het grootste en bekendste DeFi-project.

Cross-chain compatibiliteit

Zowel de Binance Chain als Binance Smart Chain is volledig zelfstandige blockchain. Om ervoor te zorgen dat beide chains goed samen kunnen werken is er sprake van cross-chain comptabiliteit. Hierdoor kunnen tokens snel getransfereerd worden tussen de twee blockchains. BEP-2 en BEP-8 (mini-token) tokens van de Binance Chain kunnen makkelijk omgezet worden naar BEP-20 tokens op de Binance Smart Chain.

Partners

Vanaf de lancering heeft Binance de aandacht getrokken van investeerders en financiële instellingen. Onder andere Travala.com, TravelbyBit en WazirX, Vertex Ventures, Plutus21, Black Hole Captital, Squoia Capital en Crypto Investments.

Concurrentie

De Binance Coin concurreert rechtstreeks met tokens van gelijksoortige platformen. In termen van marktkapitalisatie zijn de grootse concurrenten van dit moment Huobi token (HT), OKEx’s, OKB, FTX token (FTT).

Met de lancering van Binance Smart Chain, en het aantrekken van DeFi ontwikkelaars, lijkt Binance nu ook een serieuze concurrent voor Ethereum te zijn.

Binance coin

De verwachtingen en ontwikkelingen van het Binance Coin project

De Bitcoin Coin is een afgeleide cryptovaluta dat vooraf al is gemind. Momenteel worden er zelfs tokens verbrand om het aanbod te beperken. Om die reden vinden er geen ontwikkelingen van het token zelf plaats.

Sinds kort heeft Binance haar eigen Binance Visa kaart gelanceerd. Deze kaart is als gewone visa kaart overal gebruik worden en geeft houders de mogelijkheid om Binance Coins te verdienen wanneer de kaart wordt gebruikt. Via een cashback programma krijg je 1 tot 7 procent van je aankoopbedrag terug. Het exacte percentage hangt af van het saldo op je Binance account.

De Binance Smart Chain is nog volop in ontwikkeling en heeft als doel een cross-chain financiële infrastructuur te bouwen die het Internet of Value ontsluit en waarmee een brug gebouwd wordt tussen DeFi en CeFi (centralized finance). Binance Smart Chain zal daarvoor innovaties aanbrengen op het gebied van onder andere Web 3.0, virtual-reality, 5G-netwerken en geolocaties.

Onlangs kondigde Changpeng Zhao aan 100 miljoen euro te investeren in de ontwikkeling van een crypto-ecosysteem in Frankrijk en Europa. Het initiatief dat de naam “Objective Moon” heeft zal een samenwerking zijn tussen de France FinTech en Binance.

Binance Coin koers verwachting 2023 – 2025

Wanneer we proberen te voorspellen hoe een koers zal bewegen over een langere periode dan is dat elke keer toch heel erg moeilijk. De cryptocurrency koersen zijn erg bewegelijk en zeer gevoelig voor het dagelijkse nieuws. Het is dan ook verstandig om altijd op de hoogte te blijven van het Binance Coin nieuws, en te zien wat de ontwikkelingen zijn. Een verstandige belegger laat zich niet leiden door twitter, maar door websites en bronnen die met accuraat nieuws komen. 

Elke crypto heeft een lang termijn plan met ontwikkelingen op de blockchain technologie, zo ook BNB. Door als belegger hiervan op de hoogte te zijn, en je in te lezen op websites zoals Reddit, kun je een verstandige keuze maken. 

Moet ik BNB kopen?

BinancecoinsWaar let je als belegger op wanneer je erover denkt om BNB te kopen? 

Het is altijd zeer verstandig om te kijken naar het project achter de munt. Hoeveel onderzoek wordt er gedaan, en hoe vernieuwend is de crypto? Er zijn op dit moment meer dan duizenden verschillende crypto coins in omloop, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen. BNB staat in de top coins van coinmarket, wat wel laat zien dat dit een positieve belegging kan zijn.

Wanneer een crypto veel ontwikkelingen op de agenda heeft staan brengt elke ontwikkeling een verwachting, en hiermee vaak een stijging in prijs. Of de ontwikkeling ook succesvol is zal resulteren in een koers stijging, of daling.

Een van de belangrijkste aspecten voor elke belegger om naar te kijken is zijn eigen financiën, kun je het geld missen? Er is altijd een kans dat je het geld verliest, zo ook bij de BNB koers. En wanneer je wilt investeren voor lang termijn moet je ook in staat zijn om zonder het geld kunnen leven, en hier geen hinder van ondervinden.

BNB kopen

BNB staat hoog in de ranglijsten, en is op elke crypto exchange te verhandelen. Het kiezen van de juiste crypto exchange kan heel erg persoonlijk zijn, maar we kunnen wel vertellen dat er een aantal zaken goed geregeld moeten zijn. Crypto exchanges zijn (nog) niet gereguleerd zoals wanneer je aandelen koopt. En ook het hebben van een cold wallet is cruciaal. Dit zorgt namelijk dat je jouw crypto veilig kunt bewaren. 

Zorg ervoor dat je nooit geld investeert wat je eigenlijk niet kunt missen. De crypto markt is erg volatiel, en er zijn hoge risico’s verbonden bij de investering in crypto. Zoals gezegd is een van de belangrijkste aspecten voor elke belegger om naar te kijken zijn eigen financiën, kun je het geld missen? Er is altijd een kans dat je het geld verliest, zo ook bij de BNB koers. En wanneer je wilt investeren voor lang termijn moet je ook in staat zijn om zonder het geld kunnen leven, en hier geen hinder van ondervinden. Soms is het beter elke maand een paar tientjes te investeren, dan ineens 1000 euro, wat je eigenlijk nodig hebt voor de autokeuring en andere rekeningen. Ben hier eerlijk over!

Iets waar veel beleggers gebruik van maken op dit moment is de optie tot staking. Zo kun je wanneer je besluit BNB voor een langere periode vast te houden, een extra rendement verdienen door middel van staken. Ook zijn de kosten van een exchange uiteraard erg belangrijk, als belegger wil je natuurlijk geld verdienen, niet verliezen.

In onze ervaringen zijn Bitvavo en Binance heel erg goed, beide zijn ze voordelig, worden zo hoog aangeschreven. Ook bieden ze een mooi aanbod van diverse crypto aan, zo ook Binance Coin. 

Conclusie 

Binance is momenteel één van de grootste exchanges van de wereld met twee onafhankelijk en zelfstandige blockchains, de Binance Chain en Binance Smart Chain en een eigen utility token de Binance Coin. De Binance Coin ondersteund het Binance ecosysteem en kan worden ingezet voor meerder doeleinden. Cross-chain compatibiliteit maakt het mogelijk dat de Binance Coin kan worden omgezet van de ene naar de andere blockchain. Hierdoor wordt de snelheid van de Binance Chain gecombineerd worden met de contract-functionaliteit van de Binance Smart Chain.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs