2°C | Amsterdam

Bitcoin ATM’s in Nederland; hier vind je ze

 

Bitcoinautomaat.nl is een website waar je kunt handelen in cryptocurrenies. Naast deze website kun je ook via een exchange handelen in crypto. Tegenwoordig zijn er ook bitcoin automaten ontwikkeld die het handelen in crypto een stuk eenvoudiger maken. Lees hieronder verder hoe je een bitcoin atm moet gebruiken.  

Waar vind je een BTC ATM? 

In vrijwel heel Nederland kom je eens een bitcoin automaat tegen. Nederland bezit momenteel 13 crypto pinautomaten waar je virtuele munten kunt kopen. Slechts bij enkele van deze automaten kun je muntjes verkopen. Je moet in het bezit zijn van een mobiele telefoon om gebruik te maken van een bitcoin atm. De wallet moet een draadloos verbinding maken met de bitcoin atm. Dit door de QR-code te scannen met je mobiele telefoon. Hierna stop je contant geld in de automaat en de transactie wordt verwerkt. 

Bekende bitcoin ATM

Eigenlijk kunnen we zeggen dat een bitcoin automaat dezelfde functie heeft als een broker. Alleen ben je hier op locatie en niet achter je pc of laptop. Je kunt dan met pinpas of cash geld bitcoins kopen of omgekeerd. De meest populaire bitcoin automaat van Nederland is die van Schiphol. Je kunt bij deze atm in drie soorten cryptocurrency handelen: bitcoin, litecoin en ethereum. Per transactie worden er wel transactiekosten in rekening gebracht. Bij de atm in Schiphol is een transactie 5 euro waard. Je kunt hier bedragen wisselen tussen de 20 en 500 euro.  

Bitcoins verkopen 

Je kunt ook via een bitcoin automaat geld ontvangen. Je gaat dus bitcoins verkopen. Je zult dan op de bitcoin automaat kiezen voor de optie: geld opnemen. Daarna toets je in hoeveel bitcoins je wilt verkopen. Bij sommige automaten kun je het geld in contanten ontvangen. Bij de automaten waar het niet mogelijk is wordt het geld bijgeschreven op je bankrekening. 

Related Articles

NFT’s, Je kan er tegenwoordig bijna niet meer omheen, en je ziet de prijs van ontelbare verschillende NFT crypto’s de lucht in schieten. Is

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.