2°C | Amsterdam

Blije reactie omwonenden Medemblikkerweg op besluit eerder groot onderhoud N240

WIERINGERWERF/MEDEMBLIK – ‘Het werd ook wel eens tijd’, ‘gaan ze ook direct het fietspad meenemen?’, hoe zit het met de bomen, blijven die staan of gaan die ook weg’,  de omwonenden van de Medemblikkerweg (N240) hebben genoeg vragen, maar ze zijn ook blij dat de provincie eindelijk actie gaat ondernemen  om de N240 veiliger te maken.

De weg is al enige jaren een doorn in het oog van velen, en zeker van de omwonenden en de gebruikers van de weg die in de volksmond al de ‘dodenweg’ wordt genoemd. De afgelopen jaren zijn er bij diverse ongevallen 4 doden en vele gewonden gevallen op de N240. Veelal door geen voorrang te verlenen bij 1 van de kruispunten, maar ook de te hoge snelheid waarmee velen over de Medemblikkerweg rijden is een oorzaak van de vele ongevallen.

Ook de twee bruggen onder de rook van Medemblik zullen worden vervangen voor nieuwe bruggen, de huidige bruggen bleken het vrachtverkeer niet te kunnen verwerken, de brug was op vrachtverkeer van veel minder tonnage berekend maar met de komst van Agriport werden de vrachtwagens ook groter en vooral zwaarder. De nieuwe bruggen zullen dit probleem gaan oplossen. 

De vraag is nu alleen of de zo gewenste doorsteek naar de N239/Markerwaardweg er ook gaat komen, dit staat al jaren op het verlanglijstje bij de gemeente Medemblik en de gemeente Hollands Kroon. De provincie kan hier nog niets over vertellen, eerder liet de provincie al weten mogelijk af te zien van deze doorsteek naar de Wieringermeer/West-Friesland.

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk berenklauw recept? Berenklauw is een plant die al eeuwenlang in de traditionele geneeskunde wordt gebruikt. Het is een krachtig

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.