Bloembollenkwekers komen tijd te kort.

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

MOERBEEK – Het is momenteel aanpoten geblazen voor de bollenbouwers, door het koude voorjaar zijn de bollen al wat later als normaal het geval is. Het bedrijf
Witflowerbulbs gevestigd in de Moerbeek heeft dit jaar 93 ha. tulpenbollen verspreid over meerdere locaties in de Noordkop op het land staan.
Er wordt door de werknemers van het nog steeds groeiende bedrijf hard gewerkt om de bollen in een betrekkelijk korte tijd uit de grond te krijgen. Het rooien van de kleine honderd ha. bollen moet eigenlijk in ongeveer 3 wekken tijd geklaard zijn wat met dit natte weer niet direct mee zal vallen.
Voor deze omvangrijke klus heeft het bedrijf zelf de beschikking over een eigen rooimachine die door twee ploegen wordt bemand en dus 24 uur continu in bedrijf is. Deze ploegen lossen elkaar telkens om de 12 uur af met enkele schafttijdonderbrekingen tussen door.
Mocht er een mogelijkheid zijn wordt er ook nog regelmatig een rooimachine ingehuurd. In de schuren van het bedrijf worden daarnaast ook nog eens door zo’n 70 personen de bollen verder verwerkt, ook dat gebeurd door de inzet van twee ploegen die elkaar aflossen.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category