2°C | Amsterdam

Blokker Holding gaat honderden winkels sluiten


HOLLANDS KROON – De moedermaatschappij van Blokker,Intertoys en Marskramer heeft in een persbericht naar buitengebracht dat het op termijn in Nederland 200 winkels wil gaan sluiten en ook de Xenox en Intertoys gaat afstoten. In totaal zullen 1900 banen verdwijnen.
De meeste banen verdwijnen bij de winkels van Blokker en Marskramer en op het hoofdkantoor en bij de distributie. Voor Xenos en Intertoys gaat zo snel mogelijk een overname kandidaat worden gezocht. Topman Casper Meijer noemde de maatregelen hard maar noodzakelijk.
Lees ook: Bart Smit verdwijnt uit Anna Paulowna
In totaal blijven er 400 vestingen over, de 200 winkels die moeten sluiten zijn nu al verliesgevend, de 400 die overblijven gaan ingrijpend worden aangepakt en omgebouwd naar een nieuwe formule met een nieuwe prijsstelling en producten.
Of de winkels in de gemeente Hollands Kroon hier ook onder vallen is nog onduidelijk, de meesten zijn franchisers die onder de vlag van Blokker werken.

FNV: Mega-ingreep Blokker is verschrikkelijk voor werknemers

Nico Meijer van FNV Handel reageert onthutst op de plannen van Blokker, “En met één veeg wordt het leven van bijna 2.000 mensen op z’n kop gezet, ” zegt Meijer in een reactie.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.