2°C | Amsterdam

‘boze inwoners Den Oever’ bekogelen Greenpeace actievoerders

Den Oever – Activisten van Greenpeace zijn gisteren in de haven van Den Helder met eieren bekogeld door ‘boze jongemannen’. Dat gebeurde tijdens het afmeren van het schip Arctic Sunrise bij Het Nieuwe Diep, tussen de vissers waar Greenpeace mee op gespannen voet staat.

Dat meldt het Noordhollands Dagblad. Een groep jongens verzamelde zich op de kade en bekogelde de bemanning van het schip met eieren. Erik Suik van Greenpeace noemt de actie ‘een beetje goor’, maar is verder weinig onder de indruk van de actie.
Dat het schip nou juist tussen de vissers moet afmeren is nodig omdat ze gebonden zijn aan bepaalde veiligheidsrichtlijnen. De Arctic Sunrise blijft daar liggen omdat er op 20 februari een open dag op wordt georganiseerd door Greenpeace.
Het actieschip kwam in 2013 in het nieuws toen Rusland het schip enterde, dertig bemanningsleden opsloot en aanklaagde voor piraterij. In augustus vorig jaar kwam het schip weer terug in Nederland.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.