2°C | Amsterdam

Brand aan boord tanker loopt goed af


WIERINGERWERF|OUDE ZEUG – Vanmiddag is een tanker op het IJsselmeer in de problemen gekomen toen er plotseling brand uitbrak in de machinekamer. De kapitein probeerde samen met zijn scheepsknecht de brand te blussen wat niet lukte waarna groot alarm werd geslagen.
Aan boord was geen gasolie meer aanwezig maar de scheepsruimtes waren nog niet ontgast waardoor de kans op een explosie zeer groot was. De veiligheidsregio schaalde daarom groot op en sloot de Oude Zeug af voor toeschouwers om de tanker die naar de haven werd gesleept veilig te kunnen aan laten leggen.
Toen de tanker eenmaal aan de kade lag is de brandweer direct begonnen met het ontluchten van de scheepsruimtes en is met met diverse manschappen het schip gaan onderzoeken of de brand definitief uit was.
De beide personen die aan boord waren, de kapitein en zijn scheepshulp, zijn niet gewond geraakt, wel waren zij hevig geschrokken.

Related Articles

In Nederland wordt Moederdag gevierd op de tweede zondag van mei. Dit jaar is dat op 8 mei. Moeders krijgen bloemen, kaarten, en vaak

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.