2°C | Amsterdam

Brandweer Winkel zit er spik en span bij dankzij Noorderkwartier.

WINKEL – Het is dinsdagochtend, net half negen geweest, het team schoonmakers van Noorderkwartier rijdt het terrein op van de brandweer in Winkel. Ze openen de achterdeur met een sleutel en stappen naar binnen. Ze bekijken de verschillende ruimtes, voordat ze aan de slag gaan. Alsof ze al jaren bij de brandweer over de vloer komen. “Ik vind het bijzonder om hier te mogen schoonmaken”, vertelt Melanie.
Melanie werkt meestal samen met Joke. Maar vanwege de vakantieperiode is Maaike deze keer mee. “We zorgen ervoor dat meerdere werknemers weten wat er gedaan moet worden”, vertelt Denise de Vries, leidinggevende bij Noorderkwartier. “Het pand was flink verwaarloosd, voordat we zijn gevraagd om hier schoon te maken. We hebben de hele boel aangepakt.”
Melanie en Maaike pakken de schoonmaakkar uit een kast die grenst aan de ruimte waar de brandweerwagens staan opgesteld. “De brandweer kan gewoon uitrukken als er ergens brand is”, vertelt Melanie. “Maar dat hebben we nog niet meegemaakt. Joke en ik maakten wel een keer mee dat er een mededeling over de portofoon werd gedaan. Dat was zo luid.”
De dames beginnen deze keer bij de mannentoiletten, omdat het daar nogal vies is. Normaliter wordt van boven naar beneden gewerkt. Zowel Melanie als Maaike merken niet perse dat ze bij de brandweer schoonmaken. Op de brandweerpakken na dan. “Ik ben helemaal niet bezig met wat er kan gebeuren. Ik ben gewoon aan het schoonmaken. Het is fijn om hier te werken. We doen meer ervaring op en we zien weer andere mensen”, zegt Melanie, terwijl zij alle kantoren stofvrij maakt.
Ondertussen stofzuigt Maaike het hele pand. Daarna kiezen ze ervoor om tippend te dweilen. Maaike: “Er zijn mensen boven aan het vergadering, dus verwijderen we alleen de vlekken.” Als ze klaar zijn, volgt nog een laatste ronde, waarin het werk gecontroleerd wordt. Maaike haalt nog een lapje over een randje. Dan is het pand echt brandschoon.
Het gele waarschuwingsbordje ‘pas op, gedweild’ wordt op een goed zichtbare plek geplaatst. Dan sluiten de schoonmakers de deur weer achter zich, stappen de auto in en gaan op weg terug naar Noorderkwartier.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.