2°C | Amsterdam

Brexit-stress voor Medemblikker Mark Ogden met bedrijf in Wieringerwerf

WIERINGERWERF – De 43-jarige Mark Ogden is al 15 jaar in Nederland. Hij woont in Medemblik, heeft een bedrijf in Wieringerwerf maar is op en top Engels. “Ik ben er opgegroeid, en mijn vrienden en familie wonen er nog.” Dinsdagavond stemt het Britse Lagerhuis over de brexit-deal en dat kan grote gevolgen voor hem hebben.

“Ze hebben er wel een puinhoop van gemaakt”, zegt Mark over de crisis die is ontstaan in zijn thuisland. Wat hem betreft was er nooit een referendum over het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit Europa geweest: “Hoe kan je zoiets vragen? Het is niet mogelijk om een goed antwoord te geven voor de gewone mensen in Engeland.”

Hij had liever gezien dat de Britse regering met Europa om de tafel was gaan zitten om de problemen uit te praten. “De regering is nu weggerend voor de problemen”. Morgenavond neemt het parlement een besluit. Het lijkt er op dat het Lagerhuis de deal van premier May zal wegstemmen.

“Ik weet niet precies wat er dan gaat gebeuren”, zegt Ogden. Het zou kunnen dat hij dan gedwongen wordt zijn Britse nationaliteit op te geven: “Ik ben Brits. Dus hoe zouden ze me dat kunnen vragen om in te leveren? Nederlanders begrijpen dat ook. Als het andersom was en je woonde in Londen dan wil je dat toch ook niet? Het is heel belangrijk”.

De stemming in het Lagerhuis staat gepland voor 20.00 uur dinsdagavond. Ogden zal het op de voet volgen. “Ik denk dat het no-deal wordt. De deal van May is nog veel slechter. Het zijn spannende tijden. Dit hebben we nog nooit zo meegemaakt.”

[signoff]

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk berenklauw recept? Berenklauw is een plant die al eeuwenlang in de traditionele geneeskunde wordt gebruikt. Het is een krachtig

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.