2°C | Amsterdam

Brug Afsluitdijk pas maandag weer open


DEN OEVER – De noordelijke draaibrug bij Kornwerderzand is in ieder geval tot maandag 1 mei na de ochtendspits buiten gebruik. Rijkswaterstaat leidt het wegverkeer tot die tijd over 1 brug. Er blijft één rijstrook in elke richting beschikbaar. Met name in de spitsuren en bij brugopeningen kan sprake zijn van een extra reistijd van 10 tot 30 minuten.

Storing

Zaterdagmiddag wilde de noordelijke draaibrug in de A7 van Friesland naar Noord-Holland niet volledig sluiten. Inmiddels wordt gewerkt aan een oplossing. De draaibrug blijft in ieder geval tot maandag na de ochtendspits buiten gebruik zodat de aannemer de reparatiewerkzaamheden veilig kan uitvoeren. Dit betekent dat het verkeer rekening moet houden met extra reistijd. Voor de scheepvaart is er beperkte hinder tijdens de werkzaamheden.
De Afsluitdijk
Rijkswaterstaat voert momenteel groot onderhoud uit aan de heftorens en bedieningsgebouwen van zowel de Lorentz- als de Stevinsluizen. De Afsluitdijk wordt de komende jaren versterkt. Dit is nodig om ons land ook in de toekomst te beschermen tegen overstromingen. In 2018 starten de uitvoeringswerkzaamheden van het project versterking Afsluitdijk.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.