Bunker Den Oever wordt toeristische attractie

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Den Oever – Het ‘Waddenfonds’ legt een kleine 3 miljoen euro op tafel om de drie bunkers in Den Oever, op Texel en in Den Helder te restaureren en zo toegankelijk te maken voor het publiek, meldt het NHD.
De bunkers zijn een onderdeel van het Atlantikwall en gaan dienen als toeristische trekpleisters en gaan zo worden ingericht dat zij dienst kunnen doen als informatiecentra over de Duitse bezetting, de bouw van de verdedingslinie en wat de gevolgen waren voor de bewoners van Texel, Den Helder en Den Oever.  Totaal is 4.4 miljoen euro nodig om dit te realiseren.
Ook het monument op de Afsluitdijk krijgt een grote opknapbeurt, de uitkijktoren annex restaurant stamt uit 1933 en is hoognodig aan een grote opknapbeurt toe. De laatste renovatie dateert nog uit de jaren ’50 van de vorige eeuw.
Maar ook de vismarkt in Den Over krijgt geld om bezoekers straks (inter)actief leren om te gaan met de diverse vissoorten die worden aangevoerd, maar ook leren ze er vis fileren en het bereiden en consumeren van de vis.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category