2°C | Amsterdam

Bunker Den Oever wordt toeristische attractie

Den Oever – Het ‘Waddenfonds’ legt een kleine 3 miljoen euro op tafel om de drie bunkers in Den Oever, op Texel en in Den Helder te restaureren en zo toegankelijk te maken voor het publiek, meldt het NHD.
De bunkers zijn een onderdeel van het Atlantikwall en gaan dienen als toeristische trekpleisters en gaan zo worden ingericht dat zij dienst kunnen doen als informatiecentra over de Duitse bezetting, de bouw van de verdedingslinie en wat de gevolgen waren voor de bewoners van Texel, Den Helder en Den Oever.  Totaal is 4.4 miljoen euro nodig om dit te realiseren.
Ook het monument op de Afsluitdijk krijgt een grote opknapbeurt, de uitkijktoren annex restaurant stamt uit 1933 en is hoognodig aan een grote opknapbeurt toe. De laatste renovatie dateert nog uit de jaren ’50 van de vorige eeuw.
Maar ook de vismarkt in Den Over krijgt geld om bezoekers straks (inter)actief leren om te gaan met de diverse vissoorten die worden aangevoerd, maar ook leren ze er vis fileren en het bereiden en consumeren van de vis.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.