2°C | Amsterdam

Bunker m219 is eindelijk leeg

JULIANADORP – Duizenden emmers zand werden met de hand naar buiten gebracht bij bunker M219 in Julianadorp. “We zijn gewoon een stelletje gekken, wie doet nou zoiets? Zoveel zand weg scheppen?”, lacht Andre de Vries, beheerder van bunker M219.
“We staan in de torenkamer, en het zand lag hier zo hoog.” vertelt De Vries terwijl hij met zijn hand op hoofdhoogte op de muur wijst. Het is een enorme klus geweest om de bunker zandvrij te maken. En ze zijn precies op tijd klaar.
Jack van de Ree laat een model zien van het geschut dat de Duitsers op de bunker wilden bouwen. Hij is er weken mee bezig geweest. “Je kan zo mooi laten zien hoe dat er uit gezien zou hebben.” De bunker is uniek te noemen, alleen zijn buurman is van het zelfde model. De Duitsers bouwden de bunker als onderdeel van de Atlantikwall.
Vrijwilligers
“Ik ben apetrots”, zegt Andre de Vries, “We hebben zoveel werk verzet met zijn allen.” De laatste emmertjes zand worden naar boven getild door de jongste en de oudste vrijwilligers. Als het zand achter de bunker gestort is, is de bunker bij strandopgang Zandloper bij Julianadorp echt klaar voor Bunkerdag.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.