2°C | Amsterdam

Burgemeester Hollands Kroon krijgt meer bevoegheden om op te treden tegen aso-bewoners


HOLLANDS KROON – Met het aannemen van de ‘aso-wet’ heeft de Tweede Kamer afgelopen donderdag de weg vrijgemaakt voor de burgemeesters in Nederland om harder te kunnen optreden tegen inwoners van hun gemeente/stad/dorp die zich asociaal gedragen en overlast veroorzaken.
Voorheen hadden de burgemeesters maar weinig  middelen om overlastveroorzakers zo te kunnen aanpakken dat ze ook echt op hielden met het veroorzaken van overlast, als het pas echt helemaal uit de hand liep dan pas  kon een burgemeester ingrijpen en diegene bijvoorbeeld uit zijn/haar huis laten zetten.

‘Aso-wet’

Met de nieuwe wet kan de burgemeester nu veel eerder ingrijpen, bijvoorbeeld bij een overlast veroorzakende huisdier, de eigenaar krijgt dan de opdracht om deze binnen te houden, mocht de eigenaar hier geen gehoor aangeven dan is de burgemeester gerechtigd om dan het huisdier in beslag te nemen. Maar dit is maar 1 van de voorbeelden. In het algemeen kan nu een burgemeester al bij de eerste klachten handelend gaan optreden tegen overlastveroorzaker.

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk nieuw recept om uit te proberen? Bokkenpootjes zijn een traditionele Nederlandse traktatie die perfect zijn voor elke gelegenheid. Ze
Wilt u ook een heerlijk bolus recept maken? Een bolus is een soort voedsel dat populair is in veel landen over de hele wereld.

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.