2°C | Amsterdam

Einde kermis voor Hippolytushoef?

Burgemeester Nawijn: “Niet doorgaan kermis Wieringen is beslissing exploitanten”


HIPPOLYTUSHOEF – Vandaag (woensdag 26 juli) is er weer spoedoverleg tussen de gemeente en de kermisexploitanten om toch nog te kunnen kijken of er een mogelijkheid is om de botsautootjes in Hippolytushoef te kunnen laten komen.  Dinsdag was er ook al spoedoverleg maar dat liep op niets uit, vandaag is de allerlaatste kans om met en alles of niets poging nog tot een positief resultaat te komen.
Afgelopen maandag besloot de voorzieningsrechter de kermisexploitanten in het ongelijk te stellen om een tijdelijke voorziening in te stellen om de kermis in Hippolytushoef toch door te kunnen laten gaan. Het probleem draait om de botsautootjes die door burgemeester Nawijn niet langer op de plek waar zij al tientallen jaren stonden wil hebben vanwege de brandveiligheid.
In een reactie zegt de burgemeester: “Als burgemeester heb ik de zorg voor de openbare orde en veiligheid. Ik heb daarom voor de kermis in 2016 aan de Stichting tot behoud van de Nederlandse Kermissen laten weten dat ik de veiligheid van de omliggende panden bij de plaatsing van de autoscooter zo dicht bij die panden, niet veilig vind. De pure noodzaak dat er in 2016 te weinig tijd was om een andere oplossing te vinden leidde er toe dat na extra maatregelen, op advies van de Veiligheidsregio, de autoscooter voor die keer daar kon blijven staan. De mededeling die in 2016 werd gedaan was dat de autoscooter in die afmeting er in 2017 niet meer kon terugkeren. Hierover is vooraf overleg geweest. Naar mijn idee gaf dit voldoende ruimte aan de exploitant om te komen met een oplossing.
De burgemeester laat verder nog weten dat hij zich wel ter dege van bewust is dat het van groot belang is dat de kermissen in de dorpen blijven, en dat dit ook de reden is dat de gemeente weer in overleg is met de Stichting tot behoud van de Nederlandse Kermissen om tot een alternatieve oplossing te komen. Het is dan ook niet de burgemeester zijn beslissing om de kermis niet door te laten gaan maar die van de exploitanten.
De Aldi heeft al eerder laten weten dat zij niet toestaan dat de botsautootjes op hun parkeerplaats kan staan, dit omdat de klanten van de Aldi geen andere parkeerruimte hebben dan dit terrein.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.