2°C | Amsterdam

Burgemeester Rian van Dam kandidaat voor commissie informatiesamenleving VNG

HOLLANDS KROON – De voordrachtscommissie (sinds november 2020 de nieuwe naam voor ‘de adviescommissie’), onder voorzitterschap van Paul Depla, heeft op 20 april jl. kandidaten voorgedragen voor in totaal 14 vacatures in het VNG-bestuur en de -commissies. In deze ledenbrief ontvangt u een toelichting op deze voordracht, de procedure richting de ALV van 16 juni a.s. en de wijze waarop in de periode richting de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 de bezetting van het bestuur en de commissies zo compleet mogelijk zal worden gehouden.

De voordrachtscommissie heeft burgemeester Rian van Dam van Hollands Kroon kandidaat gesteld voor een plaats in de Commissie Informatiesamenleving. Rian van Dam is samen met de gemeentesecretaris van de gemeente Oss, Henk Mensink, voorgedragen.

Voor de 14 vacatures in het bestuur en een aantal commissies hebben zich in totaal 60 burgemeesters, wethouders, secretarissen, griffiers en raadsleden kandidaat gesteld. Uit deze kandidaten heeft de voordrachtscommissie een keuze moeten maken. Voor het overgrote deel van de vacatures waren er meerdere uitstekend gekwalificeerde kandidaten. Om te komen tot een kwalitatief goede en representatieve samenstelling van bestuur en commissies heeft de voordrachtscommissie zich naast de persoonlijke motivatie van kandidaten mede gebaseerd op de aanbevelingen van diverse netwerken uit de gemeentelijke achterban. Met het oog op een herkenbare samenstelling voor de achterban heeft de voordrachtscommissie zich bovendien gericht op de criteria: geslacht, partijpolitieke samenstelling, functiegroep, gemeentegrootte, provincie en diversiteit.

Burgemeester Rian van Dam. ((Foto: WWW.KENNETHSTAMP.COM))

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.