Cardano verwachting

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

De Cardano koers is het afgelopen jaar flink gestegen en de verwachtingen voor de koers 2023 zijn ook zeer positief. Steeds meer beleggers zien het nut in van beleggen in Cardano. Maar wat is Cardano precies, en wat zijn de geplande ontwikkelingen voor het komende jaar?

Hier in dit artikel gaan we iets dieper in op het project achter Cardano om beter te begrijpen wat de toekomstverwachtingen zijn. Zaken zoals wie er achter zit, wat het project inhoudt, wat de geplande ontwikkelingen zijn en wie het development team is, zijn erg belangrijk om te weten als belegger. Zo kun je namelijk een doordachte keuze maken wanneer je besluit te beleggen in Cardano.

Ook gaan we iets dieper in op de crypto exchanges, en nemen Binance en Bitvavo als voorbeeld.

Wat is Cardano?

Net als andere Ethereum-killers heeft Cardano het doel om Ethereum in te halen. Zal cryptocurrency  van de derde generatie voldoende in staat zijn de lessen die eerste en tweede generatie ons hebben geleerd toe te passen en de beperkingen te verbeteren? Lees snel verder om daar achter komen.

Cardano (ADA) is een openbaar blockchain- en Dapp-ontwikkelingsplatform van de derde generatie met een proof of stake consensus (PoS)-systeem. Het doel van het Cardano project is om een gebalanceerd blockchain ecosysteem te bieden dat de voordelen zoals de veilige opslag van waarde van de Bitcoin, de lage transactiekosten van de Litecoin en de smart contracts van Ethereum combineert. Hierbij hebben de ontwikkelaars van Cardano prioriteit gegeven aan een aantal factoren, waaronder duurzaamheid, schaalbaarheid en interoperabiliteit.

De naam Cardano is afkomstig van de beroemde Italiaanse geleerde Girolamo Cardano, die de wereld veranderde nadat hij de eerste systematische berekeningen van waarschijnlijkheden had ontwikkeld. Cardano is, in tegenstelling tot de concurrentie, sterk afhankelijk van de academische sector. Het ontwerp van het platform is van de grond af opgebouwd met behulp van evidence-based methoden die zijn gebaseerd op wetenschappelijke filosofie, academische theorie, en afgerond via peer-reviewed onderzoek.

Evenals Binance, Smart Chain, Solana en Polkadot staat Cardano bekend als een “Ethereum-killer”. Het proof-of-stake-protocol dat Cardano gebruikt, is ontworpen om het energieverbruik tijdens het blokproductieproces te verminderen. Het protocol bevat een oneindig schaalbaar consensusmechanisme. Hierdoor biedt het een voorsprong op Ethereum’s proof of work (PoW) op het gebied van energieverbruik en hardware vereisten.

De Cardano-blockchaintechnologie bestaat uit twee lagen. De eerste laag, Cardano Settlement Layer (CSL) zorgt ervoor dat alle transacties worden opgeslagen. Dit zorgt voor transparantie en veiligheid. De tweede laag Cardano Computation Layer (CCL) is bedoeld om slimme contracten en toepassingen op het platform worden uitgevoerd. Deze laag is te vergelijken met Ethereum. Door deze twee lagen worden alle blockchain-transacties gescheiden van de logica, dat is uniek en dat maakt Cardano zo speciaal.

Cardano CoinsADA

ADA is Cardano’s eigen cryptomunt dat draait op de Cardano-blockchain. ADA is vernoemd is naar de Britse wiskundige Ada Lovelace. De digitale munt kan worden gebruikt om waarde op te slaan of om geld te verzenden en te ontvangen. Het maximale aantal tokens is vastgesteld op 45 miljoen.

De geschiedenis en het team van Cardano

Cardano is in 2015 ontwikkeld door IOHK (input Output Hong Kong), een technologisch bedrijf dat is opgericht door Charles Hoskinson, die tevens medeoprichter van Ethereum is. Met zijn innovatie in taal en VM-ontwerp, slaagde Cardano erin om onmiddellijk een aanhang te verwerven in de cryptocurrency-markt. Tijdens de ICO werd $62 miljoen opgehaald wat werd gebruikt voor de uitbreiding van het ADA-ecosysteem.

Er werken drie grote teams aan het Cardano-project.

  • IOHK: een input-output engineering organisatie die verantwoordelijk is voor de technologische ontwikkelingen.
  • De Cardano Foundation: Een non-profit organisatie die gevestigd is in Zwitserland en tevens het grootste team dat aan het Cardano project werkt. De Foundation werkt aan de groei van het ecosysteem en de acceptatie van de munten. Daarnaast zijn ze verantwoordelijk voor onder meer het vormgeven van commerciële normen en wetgeving, het aanmoedigen van de wereldwijde Cardano community, het waarborgen van de verantwoordelijkheid van belanghebbenden en het faciliteren van langdurige partnerschappen.
  • Emurgo: een internationaal blockchain technologiebedrijf dat de commerciële acceptatie stimuleert.

Op 29 september 2017 werd de eerste applicatie op het mainnet van Cardano gelanceerd. Vlot hierna ging het meerdere partnerschappen aan op hoog niveau in de academische en FinTech-sectoren.

Samenwerkingen

Cardano is een ambitieus project met technologie dat in veel potentiële industrieën gebruikt kan worden. Cardano is onder andere een samenwerking aangegaan met het Ethiopische ministerie van Onderwijs, waarbij de blockchain bijna vijf miljoen fraudebestendige records opslaat. Wanneer die Ethiopische studenten op zoek gaan naar een baan of hoger onderwijs, zullen ze al hun prestaties en records op de blockchain zelf kunnen vinden.

In de medische sector wordt Cardano veelvuldig gebruikt om het gevaar van het kopen van namaakmedicijnen te voorkomen door medische producten te authentiseren. De technologie van blockchains kan betrouwbare tracering van de toeleveringsketen bieden voor handelaren, boeren en vervoerders. Ten slotte kan Cardano in veel ontwikkelingslanden als nuttig worden beschouwd door de identiteit van mensen vast te leggen, waardoor hun kredietwaardigheid wordt onthuld.

Cardano project

De verwachtingen en ontwikkelingen van het Cardano project

In september 2021 vond er een belangrijke update plaats, de Alonzo-update. Deze maakt deel uit van de Cardano-routekaart die is verdeeld in 5 tijdperken, namelijk Byron, Shelley, Goguen, Basho en Voltaire.

Momenteel zit het Carano project in het Goguen tijdperk waarin de integratie van slimme contracten centraal staat. Het Basho-tijdperk zal gericht zijn op optimalisatie, verbetering van de schaalbaarheid en interoperabiliteit van het netwerk. Een van de belangrijkste ontwikkelingen zal de introductie van zijketens zijn. Dit zijn nieuwe blockchains, interoperabel met de belangrijkste Cardano-keten, met een enorm potentieel om de mogelijkheden van het netwerk uit te breiden. Cardano zal in het Basho-tijdperk een van de meest krachtige, veerkrachtige en flexibele blockchain-platforms in de branche worden.

In het Voltaire-tijdperk zal Cardano-netwerk een zelfvoorzienend systeem worden. Met de introductie van een stemsysteem kunnen netwerkdeelnemers invloed uitoefenen op de toekomstige ontwikkeling. Daarnaast zal met het treasurysysteem, waarbij een fractie van alle transactiekosten worden gebundeld, fondsen worden verschaft voor ontwikkelingsactiviteiten die worden ondernomen na het stemproces. Als zowel het stem- als een treasurysysteem is ingevoerd zal Cardano niet langer onder het beheer van IOHK staan maar echt gedecentraliseerd zijn en ligt de toekomst van Cardano in handen van de gemeenschap.

Cardano koers verwachting 2023 – 2025

Wanneer we proberen te voorspellen hoe een koers zal bewegen over een langere periode dan is dat elke keer toch heel erg moeilijk. De cryptocurrency koersen zijn erg bewegelijk en zeer gevoelig voor het dagelijkse nieuws. Het is dan ook verstandig om altijd op de hoogte te blijven van het Cardano nieuws, en te zien wat de ontwikkelingen zijn. Een verstandige belegger laat zich niet leiden door twitter, maar door websites en bronnen die met accuraat nieuws komen. 

Elke crypto heeft een lang termijn plan met ontwikkelingen op de blockchain technologie, zo ook Cardano (ADA). Door als belegger hiervan op de hoogte te zijn, en je in te lezen op websites zoals Reddit, kun je een verstandige keuze maken. 

Moet ik ADA kopen?

Waar let je als belegger op wanneer je erover denkt om ADA te kopenHet is altijd zeer verstandig om te kijken naar het project achter de munt. Hoeveel onderzoek wordt er gedaan, en hoe vernieuwend is de crypto? Er zijn op dit moment meer dan duizenden verschillende crypto coins in omloop, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen. ADA staat in de top coins van coinmarket, wat wel laat zien dat dit een positieve belegging kan zijn.

Wanneer een crypto veel ontwikkelingen op de agenda heeft staan brengt elke ontwikkeling een verwachting, en hiermee vaak een stijging in prijs. Of de ontwikkeling ook succesvol is zal resulteren in een koers stijging, of daling. Een van de belangrijkste aspecten voor elke belegger om naar te kijken is zijn eigen financiën, kun je het geld missen? Er is altijd een kans dat je het geld verliest, zo ook bij de Cardano koers. En wanneer je wilt investeren voor lang termijn moet je ook in staat zijn om zonder het geld kunnen leven, en hier geen hinder van ondervinden.

ADA kopen

Binance - Cardano

ADA staat hoog in de ranglijsten, en is op elke crypto exchange te verhandelen. Het kiezen van de juiste crypto exchange kan heel erg persoonlijk zijn, maar we kunnen wel vertellen dat er een aantal zaken goed geregeld moeten zijn. Crypto exchanges zijn (nog) niet gereguleerd zoals wanneer je aandelen koopt. En ook het hebben van een cold wallet is cruciaal. Dit zorgt namelijk dat je jouw crypto veilig kunt bewaren. Iets waar veel beleggers gebruik van maken op dit moment is de optie tot staking. Zo kun je wanneer je besluit ADA voor een langere periode vast te houden, een extra rendement verdienen door middel van staken. Ook zijn de kosten van een exchange uiteraard erg belangrijk, als belegger wil je natuurlijk geld verdienen, niet verliezen.

In onze ervaringen zijn Bitvavo en Binance heel erg goed, beide zijn ze voordelig, worden zo hoog aangeschreven. Ook bieden ze een mooi aanbod van diverse crypto aan, zo ook Cardano. 

Conclusie

Cardano is een derde generatie blockchain-technologie dat alle goede eigenschappen van bestaande blockchains combineert. Het heeft een eigen munt genaamd ADA. Cardano is het enige project dat is gebaseerd op peer-reviewed academisch onderzoek. Cardano heeft een uniek twee lagen systeem waardoor alle blockchain transacties worden gescheiden. Het Proof-of-Stake protocol is ontworpen om het energieverbruik te verminderen en heeft daarmee een voorsprong op concurrent Ethereum. Het Cardano project staat nu nog redelijk in de kinderschoenen het netwerk is volop in ontwikkeling en de roadmap laat zien dat er veel gepland staat voor de komende jaren.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category