CAV Agrotheek samen verder met Heyboer BV

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

WIERINGERWERF – Heyboer B.V. en CAV Agrotheek B.V., die in het verleden al met elkaar samenwerkten op het gebied van kennis en innovatie middels het toenmalige Haijtema Agrotheek, gaan een intensieve vorm van samenwerking aan.
Concreet betekent het, dat daartoe een Holding wordt opgericht waarin CAV Agrotheek B.V. (Wieringerwerf) en CZAV U.A. (Wemeldinge) de aandelen houden. Deze voorgenomen transactie is inmiddels voorgelegd ter goedkeuring aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM).
Heyboer B.V. met vestigingen te Biddinghuizen, Zeewolde en Espel, is in de agrarische sector een toonaangevend gecertificeerd groothandelsbedrijf op het gebied van gewas-beschermingsmiddelen, zaaizaden en bemesting. Daarnaast heeft Heyboer B.V. een loonbedrijf met gespecialiseerde activiteiten, zoals het spuiten van gewassen en het zaaien, planten en oogsten van o.a. tulpen, uien, wortelen, witlof, zowel in de gangbare teelten als in biologische teelten. Naast levering van een pakket hoogwaardige producten en diensten, staan een goed advies, begeleiding en service hoog in het vaandel. De persoonlijke benadering, door een ervaren en betrokken team van medewerkers, loopt als een rode draad door het bedrijf.
De activiteiten van Heyboer passen goed in de strategie van CAV Agrotheek om zich door te ontwikkelen als brede toeleverancier van de land- en tuinbouw in Midden- en (Noord)West Nederland. CAV Agrotheek is in genoemde regio’s een toonaangevend, groeiend handels-bedrijf, o.a. sterk gespecialiseerd in akkerbouw, vollegrondsgroenten en vooral ook bloembollen. Daarnaast heeft CAV Agrotheek een eigen fabriek om bloembollennetten te produceren en heeft het bedrijf naast gewasbeschermingsmiddelen en zaaizaden een sterke positie in meststoffen en granen.
Door deze stap is de continuïteit van de onderneming Heyboer voor de toekomst geborgd in deze snel veranderende markt waarin zowel klanten als leveranciers steeds grootschaliger opereren. Voor de klanten en medewerkers van Heyboer verandert er niets. Heyboer zal ongewijzigd en als zelfstandige unit onder dezelfde naam blijven draaien, daarbij gebruikmakend van de synergie voordelen die deze transactie met zich meebrengt voor de relaties.
De onderneming zal de huidige werkwijze en aanpak met de unieke combinatie van loonwerk en handel, blijven voortzetten. Op diverse gebieden liggen er nu weer volop mogelijkheden om het bedrijf in Flevoland verder te ontplooien.In een overgangsperiode zullen de directietaken van Heyboer gezamenlijk met CAV Agrotheek worden gevoerd.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category