2°C | Amsterdam

Celo verwachting

De Celo koers is het afgelopen jaar flink gestegen en de verwachtingen voor de koers 2022 zijn ook zeer positief. Steeds meer beleggers zien het nut in van beleggen in Celo. Maar wat is het precies, en wat zijn de geplande ontwikkelingen voor het komende jaar?

Hier in dit artikel gaan we iets dieper in op het  om beter te begrijpen wat de toekomstverwachtingen zijn. Zaken zoals wie er achter zit en wat het project inhoudt, wat de geplande ontwikkelingen zijn en wie het development team is, zijn erg belangrijk om te weten als belegger. Zo kun je namelijk een doordachte keuze maken wanneer je besluit te beleggen in Celo.

Ook gaan we iets dieper in op de crypto exchanges, en nemen Binance en Bitvavo als voorbeeld.

Wat is Celo?

Wat als we de sterke punten van blockchain-technologie en het gebruiksvriendelijke karakter van traditionele betalingssystemen zouden samenbrengen om eindelijk de belofte van blockchain te ontgrendelen: een onmiddellijk en verreikend internet van waarde? Dit is precies de ambitie van de Celo blockchain.

 

Celo (CELO) is een DeFi platform dat het makkelijker maakt voor gebruikers van en beleggers in cryptoassets om transacties te doen via hun mobiele telefoons. Het uitgangspunt van Celo is dat toegang tot financiële diensten beperkt wordt door de beschikbare technologie. Omdat mobiele telefoons alom vertegenwoordigd zijn over de hele wereld, kan die toegang verbeterd worden door tools en transacties beschikbaar te maken op mobile-first basis.

Tegen 2025 zullen er meer dan zeven miljard smartphone-abonnees zijn, maar momenteel zijn er minder dan 0,1 miljard gebruikers van cryptocurrency. Volgens de Celo Foundation blijven bruikbaarheid en prijsstabiliteit twee van de belangrijkste remmers van de acceptatie van cryptocurrency. Celo’s mobile-first benadering is bedoeld om deze kloof te overbruggen.

Blockchain-technologie maakt de overdracht van activa naadloos, in seconden en zonder de noodzaak van een vertrouwde derde partij, maar mist de gebruikerservaring waardoor het mainstream wordt. Door zijn vluchtige karakter is het in de ogen van velen eerder een waard opslag dan een ruilmiddel.

Beleggers in het token kunnen stemmen over initiatieven zoals het CO2-neutraal maken van de Celo blockchain.

Celo is een laag 1 blockchain opgericht in 2017 dat wordt ondersteund door a16z. Net als veel andere blockchains is het een EVM-compatibele keten die transacties en gedecentraliseerde applicaties (DApps) ondersteunt. Op Celo omvatten dApps bijvoorbeeld Ubeswap, een mobiel-first gedecentraliseerde uitwisseling, PoolTogether, een crypto-aangedreven spaarprotocol op basis van premium obligaties, Moola, een platform voor het lenen en uitlenen van activa, evenals SushiSwap.Moola platform

De validatie van transacties is afhankelijk van een consensusmechanisme. In tegenstelling tot een proof of work-model, selecteert proof of stake validators op basis van het bedrag van het native token van de blockchain dat ze hebben ingezet. Omdat validators op deze basis worden gekozen, is er geen substantiële rekenkracht nodig en is er geen concurrentie tussen mijnwerkers die de gasprijzen tot astronomische hoogten drijft. Transacties nemen veel minder tijd in beslag om te verifiëren omdat individuele nodes niet zoveel rekenkracht hoeven te besteden zoals bijvoorbeeld het geval is met PoS-gebaseerde blockchains Solana (50.000 TPS) en Polkadot (1.000 TPS). Ethereum kan ter vergelijking maar 16 TPS verwerken.

Een belangrijk kenmerk van Celo is zijn vermogen om stablecoins te gebruiken, zoals cUSD, die de efficiëntie en transparantie van cryptotransacties biedt, terwijl het tegelijkertijd verlichting biedt van de volatiliteit van deze activa.

Celo zorgt er automatisch voor dat de waarde van elke cUSD gelijk is aan één Amerikaanse dollar met behulp van wat zij een programmatische reserve noemen, een overcollateralized reserve, bestaande uit CELO en andere cryptocurrencies, zoals Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH). Dit betekent dat cUSD kan worden verkocht voor een equivalente waarde van CELO en visa versa.

Belangrijke technologische innovaties om adoptie te stimuleren zijn onder meer:

  • Snelle en lichte transacties. Blokheaders zijn geoptimaliseerd voor snelle synchronisatie van mobiele telefoons.
  • De mogelijkheid om valuta naar telefoonnummers te sturen. Celo is een lichtgewicht identiteitsprotocol dat hashes van telefoonnummers toewijst aan openbare sleutels waardoor het voor iedereen met een mobiele telefoon gemakkelijker wordt om digitale valuta naar iedereen ter wereld te verzenden en te ontvangen.
  • Automatische afschrijving van transactiekosten en de mogelijkheid om gas, vanaf $ 0,01, in stabiele valuta te betalen.
  • Stabiele munten, beginnend met cUSD, ondersteund door een gedecentraliseerde reserve om stabiliteit, transparantie en controleerbaarheid te bieden.

Het Celo-netwerk vertrouwt op drie bijdragers om zijn platform te helpen runnen:

Light Cliënt: Dit zijn Celo Network-applicaties die worden uitgevoerd op de mobiele apparaten van de gebruiker, zoals de mobiele portemonnee van Celo.

Nodes: Zijn computers die deelnemen aan het consensusmechanisme van Celo, transacties valideren en nieuwe blokken produceren.

Full Nodes: Computers die fungeren als de brug tussen Validators-nodes en mobiele wallets, verzoeken van light-cliënt aannemen en transacties doorsturen naar validators-nodes.

Celo bijdragers

Centraal in Celo staat een Proof of Stake-governancemechanisme, de Byzantijnse fouttolerantie (BFT), dat het gedistribueerde netwerk van computers gesynchroniseerd houdt.

Om ervoor te zorgen dat validators de blockchain van stroom kunnen voorzien en over wijzigingen kunnen stemmen, moeten ze eerst minimaal 10.000 CELO-tokens inzetten, wat betekent dat iedereen die eigenaar is van CELO kan helpen het netwerk te exploiteren.

Momenteel zijn er slechts 100 validator tegelijk, waarop de volledige nodes stemmen, en elk node wordt vervolgens beloond met een deel van de blokbeloning voor het valideren van de transacties. Full nodes ontvangen hun beloning uit de vergoedingen die door de light cliënts worden uitbetaald.

De verwachtingen en ontwikkelingen van het Celo project

In de toekomst is Celo van plan om CELO-houders in staat te stellen voor te stellen en te stemmen over de creatie van stablecoins die de waarde van andere nationale valuta’s weerspiegelen, zoals de euro of de yen.

Eind november vorig jaar werd CELO toegevoegd aan eToro, het wereldwijde multi-asset investeringsplatform.

Celo koers verwachting 2022 – 2025

Wanneer we proberen te voorspellen hoe een koers zal bewegen over een langere periode dan is dat elke keer toch heel erg moeilijk. De cryptocurrency koersen zijn erg bewegelijk en zeer gevoelig voor het dagelijkse nieuws. Het is dan ook verstandig om altijd op de hoogte te blijven van het Celo nieuws, en te zien wat de ontwikkelingen zijn. Een verstandige belegger laat zich niet leiden door twitter, maar door websites en bronnen die met accuraat nieuws komen. 

Elke crypto heeft een lang termijn plan met ontwikkelingen op de blockchain technologie, zo ook Celo. Door als belegger hiervan op de hoogte te zijn, en je in te lezen op websites zoals Reddit, kun je een verstandige keuze maken. 

Moet ik CELO kopen?

Waar let je als belegger op wanneer je erover denkt om CELO te kopen? 

Het is altijd zeer verstandig om te kijken naar het project achter de munt. Hoeveel onderzoek wordt er gedaan, en hoe vernieuwend is de crypto? Er zijn op dit moment meer dan duizenden verschillende crypto coins in omloop, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen.

Wanneer een crypto veel ontwikkelingen op de agenda heeft staan brengt elke ontwikkeling een verwachting, en hiermee vaak een stijging in prijs. Of de ontwikkeling ook succesvol is zal resulteren in een koers stijging, of daling.

Een van de belangrijkste aspecten voor elke belegger om naar te kijken is zijn eigen financiën, kun je het geld missen? Er is altijd een kans dat je het geld verliest, zo ook bij de Celo koers. En wanneer je wilt investeren voor lang termijn moet je ook in staat zijn om zonder het geld kunnen leven, en hier geen hinder van ondervinden.

CELO kopen

CELO kopenCELO staat hoog in de ranglijsten, en is op elke crypto exchange te verhandelen. Het kiezen van de juiste crypto exchange kan heel erg persoonlijk zijn, maar we kunnen wel vertellen dat er een aantal zaken goed geregeld moeten zijn. Crypto exchanges zijn (nog) niet gereguleerd zoals wanneer je aandelen koopt. En ook het hebben van een cold wallet is cruciaal. Dit zorgt namelijk dat je jouw crypto veilig kunt bewaren. 

Iets waar veel beleggers gebruik van maken op dit moment is de optie tot staking. Zo kun je wanneer je besluit CELO voor een langere periode vast te houden, een extra rendement verdienen door middel van staken. Ook zijn de kosten van een exchange uiteraard erg belangrijk, als belegger wil je natuurlijk geld verdienen, niet verliezen.

In onze ervaringen zijn Bitvavo en Binance heel erg goed, beide zijn ze voordelig, worden zo hoog aangeschreven. Ook bieden ze een mooi aanbod van diverse crypto aan, zo ook CELO. 

Conclusie

Celo is een proof-of-stake mobile-first blockchain die “financiële dApps en cryptobetalingen toegankelijk maakt voor iedereen met een mobiele telefoon”.

Het heeft een gemiddelde bloktijd van 5 seconden en is compatibel met Ethereum Virtual Machine (EVM). Het maakt gebruik van het toewijzen van mobiele telefoonnummers aan openbare sleutels. Celo-transacties zijn snel en licht omdat de block-headers zijn geoptimaliseerd voor snelle synchronisatie van mobiele telefoons. Celo heeft twee native tokens CELO en CUSD.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.