2°C | Amsterdam

Chauffeurs leerlingenvervoer: ‘er moet nú iets gebeuren’

HOLLANDS KROON – Zo’n 25 chauffeurs van het leerlingenvervoer in de Noordkop protesteerden vandaag op het stadhuis van Schagen. Na het faillisement van hun voormalig werkgever vrezen ze nu dat hun banen defintiief verdwijnen. Bovendien maken zich zorgen over lot van de kinderen.
Bianca Bolweg is een van de chauffeurs. Zij maakt zich vooral zorgen over de kinderen met een beperking die ze elke dag naar school brengt. “Die kindjes hebben je nodig. De kindjes hebben een vast gezicht nodig. Ze vertrouwen op je en willen gewoon zeker weten dat je er bent.”
Het leerlingenvervoer werd tot voor kort verzorgd door taxibedrijf Klomp. Na het faillissement van dat bedrijf is het transport tijdelijk overgenomen door een ander bedrijf. Na de zomer moet er weer een andere taxibedrijf voor het vervoer gaan zorgen. De chauffeurs hebben nu een nulurencontract gekregen en vrezen na de zomervakantie alsnog werkloos te worden.
Vertrouwd gezicht
Toch vinden de chauffeurs hun salaris vaak niet eens het belangrijkste. Zij willen dat de kinderen op een vertrouwd gezicht kunnen rekenen. Ook twee moeders die naar het protest zijn gekomen, maken zich zorgen. Zij zijn bang dat hun kinderen de komende tijd in onzekerheid blijven. En dat kunnen ze er niet bij hebben.
Lees ook ons dossier: Leerlingenvervoer
Wethouder Ben Blonk kon vandaag weinig voor de chauffeurs betekenen. De aanbesteding is nog in volle gang. Pas na 27 juni komt er meer duidelijkheid. Dat is voor de chauffeurs te laat. Zij gaan woensdag staken. “We zijn al een jaar bezig”, vertelt Bianca Bolweg, “we hebben het lang kunnen uitstellen voor de kinderen maar nu is het klaar. Er moet wat gebeuren.”

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.